Skandal-Final

Va arg jag blev när de röstade på Ellinor som vinnare i Robinson 2009. Hur f*n kan man tycka att hon är en värdig vinnare? Hon har ju bara glidit genom hela tävlingen för att hon varit så värdelös. Jarmo däremot var ju den värdigaste vinnaren av dem alla. Han hade förtjänat en vinst på alla tänkbara sätt. Han var en riktig Robinson!

Våfflan

Ja det är namnet på våran katt. En svart/vit liten sötnos som numera inte tycks kunna dricka vatten på ett normalt sätt från sin vattenskål. Jag blir så irriterad! Å med normalt menar jag då att katten sitter på golvet, lutar sig över skålen och lapar i sig vattnet med tungan. Men inte Våfflan.
Nej nu har hon börjat med att hon först drar vattenskålen mot sig med ena framtassen vilket gör att hon spiller ut typ hälften av vattnet på golvet. Sen istället för att lapa så doppar hon tassen i skålen och slickar sen den blöta tassen. Men det är inte slut där. När hon sen anser sig färdig och går iväg så skakar hon av sig allt vatten hon fått på tassarna ut på golvet.

Slutsats: Köksgolvet är ständigt BLÖTT BLÖTT BLÖTT.


Varmt och mysigt på datorn?

Porslin

Är nyss hemkommen från en tripp till ittala outlet tillsammans med en kompis. Gick runt och tittade på massor med fina saker, tallrikar & assietter och glas.. Först plockade jag ihop åtta plommonfärgade mattallrikar och åtta ljusblå assietter som jag tänkte att jag skulle köpa. Sen kom jag på att jag har en massa tallrikar undanplockade som ligger hemma hos min mormor så jag skippade idén med nya tallrikar. Istället gick jag vidare till glasen. Har tänkt att jag vill byta ut en del mörka glas vi har mot lite ljusare, genomskinliga istället. Så när jag väl bestämt mig vilka jag ville ha så kom jag på att jag även har en massa glas undanpackade hos mormor.

Slutsats: Måste göra en liten inventering innan jag handlar nånting nytt.

Slutsumma: Den nya Filippa K muggen Charms, en utgående Filippa K mugg (beige), och två av de nya Filippa K skålarna. Den högre modellen.

Nya Fönster

Imorse när jag klev upp och tittade ut genom fönstret fick jag se att de nya fönstren till lägenheterna hade kommit. Hela föreningen ska nämligen få nya. Och de ska börja i våran lägenhet på tisdag i nästa vecka. Det kommer verkligen bli en uppfräschning för hela lägenheten. En sak som dock stör mig är att det på pappret vi fick från firman som ska byta ut fönstrena stod att de kommer att "grovstäda" när de är klara. Och inom parantes stod det sopning. Nu är inte jag nån expert å vet hur smutsigt det blir efter ett fönsterbyte men det känns som att lite sopning inte kommer få det rent och snyggt. Blir väl till att man får börja städa när man kommer hem från jobbet.

Nåväl, vi får i alla fall se bättre ut!

Glass i stora lass

Igår kväll hörde jag glassbilens trudelutt spelas ett 10-tal gånger nedanför och runtikring vår lägenhet. Å jag vart jättesugen på glass. Men ingen glassbilsglass utan jag fick för mig att jag skulle gå till ICA Kvantum och köpa Ben&Jerrys. Hade nämligen inte smakat deras glass förut. Det var svårt att välja, det stod mellan hallonsmak och mango. Å tillslut blev det hallon - BohemianRaspberry.
Mums va god den var. Förutom hallon så innehöll den bitar av fudgebrownies.
Det gjorde verkligen det där lilla extra!

Jo då..

det blev lite shopping på MQ igår. Jag tackar min älskling för presentkortet. Det bidde ett par ljusblåa jeans, en ljusrödrutig skjorta och ett glansigt grönt linne.
Sen vart det lite accessoarer på Kappahl faktiskt. Ett par örhängen (stora gråa pärlor) ett svart flätat läderarmband och en vit scarf med svarta prickar - mycket söt! Dessutom var det halva priset på den, sånt gillar jag.

Kläder kläder

Tobbe och jag tog en liten sväng upp på Gränby igår. Det blev middag på BK. Skäms nästan att skriva det, ibland är vi så otroligt lata när det kommer till matlagning att vi helt enkelt inte orkar. Skärpning!
Sen tog vi en runda inne på MQ. Ååå va mycket fint de har fått in. Har inte hittat något där på sistone men nu fanns det mycket jag skulle vilja ha. Fick ett presentkort där från Tobbe på min födelsedag som ännu är oanvänt så jag funderar på att gå tillbaka dit idag och prova det jag tittade på och kanske köpa nåt. Har nämligen några rabattkuponger också med 30%, 20% och 10% rabatt på en valfri vara.

Lite trötter

Igår kväll var jag och Tobbe på bio med Tobbes bror + flickvän och såg Änglar och Demoner. Att gå på bio en söndagkväll kan vara lite småriskabelt eftersom man ofta är ganska trött efter helgen. Därför ska erkännas att jag nästan somnade. Var tvungen att blunda till vid flera tillfällen då mina ögonlock gav vika. Det gjorde tyvärr att jag inte hängde med i filmen så bra och därför har jag inte så många kommentarer om den :)
Men goda popcorn var det i alla fall.

Och det var inte pga filmen som jag blundade till, jag var riktigt trött, faktiskt!


Besvikelse

Har läst på lite andra random bloggar att en del har fått H&M Homes förhandskatalog för hösten. MEN INTE JAG!
Har väl i och för sig inte beställt så värst mycket därifrån än så det kanske är en anledning till att jag står utan katalog.
Men det verkar som att den innehåller mycket snygga saker så jag får väl hålla mig till tåls ett tag och glädjas lite senare istället.

Storstädning

Håller på och städar för fullt här hemma. Å så mycket katthår det blir. Vet inte hur länge jag stod och dammsög soffan. Stackars Våfflan hon bara hårar och hårar. Trodde att det skulle bli mindre efter tag men inte då. Klappar man henne så har man hela handen full med hår.
I alla fall, nu när vi fått kontoret färdigt så kan man äntligen börja röja upp lite och få lite ordning. Fram tills nu så har allt bara kastats in i gästrummet och som därför är fullproppat med saker. Men nu ska det bli ordning och reda!

Väggord

Idag kom väggordet som jag köpte för ett tag sen, "Welcome to our home". Tobbe hjälpte mig att sätta upp det på en vägg i hallen. Och det var tur att han hjälpte mig, jag hade inte haft tålamodet att få få den på plats. Det fäste inte riktigt först och det vart bubblor och man måste ta det lite försiktigt så man inte pajar alltihopa. Det stod till och med i monteringsanvisningarna att man skulle ha tålamod.
Men det gick galant för min älskling. Och snyggt blev det!

Såhär ser det ut. Får lägga in en bild från vårat hem sen..


Begagnat

Är man ute efter IKEA-möbler men inte riktigt känner att man vill/har råd att köpa nya så kan man besöka iloveikea.se
Det är en annonssida precis som Blocket men där de har nischat sig till att bara ha annonser med IKEA-möbler. Sidan är ganska ny så det är inte så många som hittat dit ännu men det kan säkert bli riktigt lyckat.


VIP

Nästa vecka den 27e och 28e är det VIP-kväll på Iittala Outlet. I alla fall i butiken i Örsundsbro, men säkert i de andra butikerna också. Så passa på att åka dit, medlemmar får 30% rabatt på ordinarie priser under hela kvällen, 18.30-21.00. Är du inte medlem så kan du säkerligen bli det när du kommer dit.
Jag ska nog ta mig en liten tur dit. Se om jag kan få med mig Tobbe. Inte så troligt men man vet ju aldrig.


No red

Har nu fått höra att fredagen inte får gå som en röd dag på jobbet. Nånting med att vi inte är fackligt anslutna..
Så det blir till att jobba då. *Grrr*


Filippa K

Filippa K har tillsammans med Rörstrand skapat skålar i serien Filippa K. De finns i två modeller och med sex olika mönster, alla i svart/vitt. En mindre hög skål som rymmer 40cl och en större låg skål som rymmer 70cl.
Jag som är lite halvtokig i denna serie kommer garanterat att köpa nån skål oavsett om jag behöver en eller inte.
Men som jag nämnt tidigare så tycker jag att det är lite tråkigt att de bara kör med svart/vita mönster numera. Men men, man kan inte få allt.


Cykeltur

I helgen var jag och Tobbe ut till mina föräldrar och hämtade Tobbes cykel som har stått i deras carport i nåra år. Och så fick jag låna en cykel av Tobbes mamma. Man kan ju inte vara en stadsbo utan cykel. Så i söndags kväll tog vi en liten tur och cyklade runt i närliggande områden. Det är kul att cykla, och bra träning är det också. Jobbigast blev det nog för mig då min cykel saknade växlar. Jag vevade runt som en galning på dom där pedalerna!

Reading Time

Nu har jag äntligen beställt den första boken i Twilight-serien. Den kom nyligen som pocket på svenska så det var perfekt med tanke på min dåliga engelska och tunna plånbok. Vart även två böcker till faktiskt. Camilla Läckbergs senaste, "Sjöjungfrun", och Denise Rudbergs "Åse". Har läst alla Läckbergs tidigare böcker om poliserna i Tanumshede och jag tycker de har varit bra allihopa, väldigt lättlästa.
Åse är uppföljaren till Jenny.S och Matilde. Mycket bra böcker, kan verkligen rekommenderas.
Ja och sen kunde jag ju naturligtvis inte låta bli att köpa Twilightfilmen när jag ändå var igång, och Sex and the city råkade hamna i kundvagnen också :)

Sista dagen..

idag för beställning i H&Ms höstkatalog för att erhålla 10% rabatt. Jag gjorde min beställning igår kväll. Hade tänkt visa nåra smakprov men bilderna som visades när jag gjort beställningen var så himla små så det vart så otydligt.
Det blev i alla fall ganska basic plagg för min del. Nåra enfärgade toppar, en svart väst, två lila koftor, och en svart/vit-mönstrad sjal. Man skulle vilja handla så mycket mer men då behövs både mer cash och en större garderob.

Talang

För den som inte såg Talang 2009 i fredags så missade ni verkligen nånting. Kolla in den här coola snubben.


Eurovision

Ja inte blev det fel på den favorit-tippningen. Det var ett överlägset Norge som vann. Å visst, det var inge fel på den låten men jag vet inte om jag tyckte att den var sååå jäkla bra. Kanske blir bättre om man får lyssna lite mer på den.
Men va hände under Malenas framträdande? Hon lät ju jättekonstig på vissa ställen i låten. Och framträdandet var ju inte alls lika bra som i Melodifestivalen, det kändes lite osäkert och nervöst.
Jaja, kval nästa år igen då. Sverige börjar bli vana med det nu. Man kanske skulle skicka nåra så häftiga grabbar som Larz Kristerz? Haha


GO Office

Vi trodde ju som sagt att det var nånting som var fel med tapeten så Tobbe åkte tillbaka till färgaffären och visade den. "Ja men den ska se ut sådär" sa killarna som jobbar där. Tydligen så är tapeten bara 180cm lång. Det ska inte vara en hel tapet utan mer som en stor bild man sätter upp. Vilket nu betyder att vi kanske kan göra klart i helgen i alla fall.
Så, let's GO!


Såhär ser tapeten ut. Kommer från Cole & Son.

No office

Va så glad igår när jag kom hem eftersom tapeten skulle komma upp i kontoret. MEN, när vi stod och rullade ut tapeten för att kolla på den så upptäcker vi att den är på tok för kort. De har inte ens skickat en hel våd. Allt som allt mäter den 180cm.. *grrr* Och den ser även ut att vara feltryckt. Eller så har de av misstag råkat skicka iväg nån spillbit eller nåt. Stor besvikelse blev det i alla fall.
Men jag kunde ändå glädja mig lite för jag hade fått en avi på posten att jag kunde hämta ut mitt H&M paket som jag väntat på. Där fanns två kuddfodral jag beställt som jag tänkte ha på balkongen. Det är riktigt somrigt och mysigt därute nu.


Till dessa har jag matchat med orange och rosa ljuslyktor, och en kruka med orange/rosa pelagoner. Har även tänkt att köpa lite fler blommor i dessa färger och plantera i en hög zink-kruka. Kanonfint!


Strul

De håller på å får igång telefonväxeln på jobbet idag men vilket j*a strul det är med allting. Ska det vara så svårt? Jag blir tokig!

The office

Nu är Patrik snart klar med renoveringen av mitt och Tobbes nya "kontor" (vårat andra extrarum). Han ska måla andra svängen idag, och tapetsera en fondtapet imorgon. Den har Tobbe fått välja faktiskt, hör och häpna. Så till helgen kanske Tobbe kan lägga nytt golv så är det klart för möblering sen. Wiiii! Skönt att datorn får en egen plats så man slipper se den på vardagsrumsbordet. Måste bara inhandla ett skrivbord+stol. Får bli ett IKEA besök (IGEN)...Haha, va faktiskt där igår och köpte nåra små vita tavelramar. Har kommit på att jag ska göra en liten tavelvägg i vardagsrummet med olika sorters vita ramar med diverse foton och bilder å annat kul.

Nice surprise

En kollega nämnde här på lunchen att nästa vecka blir en kort arbetsvecka. Torsdagen är Kristi himmelsfärds dag och därmed en röd dag, fredagen i sin tur blir en klämdag. Eftersom Sveriges Nationaldag inträffar på en lördag går man alltså miste om den röda dagen. Därför har staten bestämt att företagen får ta en valfri dag som röd dag. Säkerligen 99% har då valt fredagen efter Kristi himmelsfärds dag som röd dag.
Därmed blir det tredagars vecka nästa vecka. Trevligt!

Kval

Ikväll är det dags. Det första kvalet i Eurovision Song Contest. Kommer Sverige att gå vidare med sin lite annorlunda operalåt? Det tror jag. Vi har ju faktiskt lyckats ta oss vidare från dessa kval/semifinaler de sista åren nu. Å jag tycker att låten är väldigt bra. Den fick min röst i finalen av Melodifestivalen.


HEJA SVERIGE!


Latmask

Idag är det måndag vilket innebär att det är gympa ikväll. Min kära mor påminde mig igår kväll att hon inte ska gå eftersom hon har en bokad tid hos frissan. Hjälper det till att höja min bristande motivation till att gå? Svar NEJ. Alltså kommer jag vara en stor latmask och inte gå jag heller. Om jag får dåligt samvete? Nja..Nje... Ok kanske lite eftersom det bara är tre pass kvar innan sommaruppehållet.

Försmak

Igår åt jag och Tobbe jordgubbar med vaniljglass. Jordgubbarna var från Kroatien eller nåt, och NEJ de smakade inte som svenska jordgubbar men det var riktigt gott ändå. En härlig försmak av sommaren.


Ingvar Kamprad

Ännu en helg med ett besök på IKEA. Idag blev det en vägghylla 120x20x60 cm med vita högblanka luckor som ska upp i vardagsrummet. Tanken är att det ska bli ett dvdskåp, därav djupet på hyllan (20cm). Filmerna ryms bra men samtidigt tar inte hyllan upp för stor plats. Sen köpte vi även ett glasbord att ha ute på balkongen. Det gjorde sig riktigt bra med våra rottingstolar från Village.


Bordet fanns på sovrumsavdelningen och räknas som ett avlasningsbord/toalettbord men det struntade vi i. Eftersom vi har inglasad balkong också så kan det inte direkt bli förstört av väder och vind.


Jamiiii

Härom dagen när jag satt och zappade framför tvn hamnade jag mitt i nån amerikansk serie eller vad det var. En kvinna kommer in i köket med en kartong och säger nåt i stil med "Det blev en citron och viol tårta". My God, sa jag nästan högt för mig själv där jag satt. Både citron och viol som är två av mina absoluta favvosmaker, i en och samma tårta. Kan bara tänka mig hur god den skulle vara..

  

Paradiset size XS/34

Igår efter jobbet tog jag en tripp till Eurostop för att kika lite. Tobbe hade flera kvällsmöten så jag tänkte att jag kunde passa på. Ändå inge kul å sitta hemma själv. Gick in på H&M när klockan var runt kvart över fem. Å jag skojar inte när jag säger att jag inte kom ut därifrån förrän klockan sju! Å då var jag tvungen att gå ut för de stängde butiken, annars vet jag inte hur länge jag kunnat fastna därinne. Anledningen till detta då. Jo, allt jag kollade på som jag tyckte var fint fanns i min storlek. OCH det fanns mycket som var fint. Så det blev ett jäkla lass jag bar på innan det var dags att prova allting. Annars brukar min storlek ofta vara slut på de plagg jag vill ha. Å det brukar man ju få höra från de flesta oavsett vilken storlek det gäller men min storlek ÄR ofta slut. Speciellt när man vill handla på H&M på nätet. Slutnotan då. Inte så farligt. En blåblommig tunn tunika, ett grårandigt linne och nåra baslinnen med spets.


Marimekko

Beställde ett marimekkotyg för några dar sen som jag tänkte att jag ska göra en tavla utav. Å igår kom det på posten. Trevlig liten överraskning när man kom hem. Tyget är 145cm brett  så jag beställde även samma mått på "höjden". Tror nämligen att jag vill ha en kvadratisk tavla. Men än så länge har jag ingen ram att spänna upp den på, måste fixas pronto!


Twilight again

Sitter och kikar på nätet och funderar på om jag ska ta och beställa alla Twilightböckerna. Ja och filmen förstås. Men jag vet inte om jag ska köpa dem med svensk eller engelsk text. Den engelska varianten finns på pocket så då blir det betydligt billigare än om man köper dem på svenska för det är inbundna böcker. Så den stora frågan är väl egentligen hur bra jag är på engelska? Å hur mycket pengar jag är villig att lägga ut. Jag kan ju vänta på att de kommer som pocket på svenska men då får jag kanske vänta alltför länge och det är jag inte så sugen på. Vill börja läsa snart! Får ta mig en rejäl funderare på saken helt enkelt.


Autumn 2009

Igår när jag kom hem hade H&Ms höstkatalog dimpit ner i brevinkastet. Vilken trevlig överraskning! Kan ju kanske tyckas konstigt att jag vill sitta och kolla på höstkläder redan nu när sommaren inte ens har gjort sitt antåg, men av nån anledning så bara älskar jag dessa förhandskataloger. Blir lika glad när sommarkatalogen dimper ner nån gång i oktober/november. Å av nån märklig anledning så måste jag beställa nånting, kan liksom inte bara bläddra igenom och sen slänga katalogen i soporna. Å märkligt nog (!) så brukar det ganska ofta kunna bli en rätt stor beställning. Vi får väl se vad jag hittar på denna gång.

Dumpa honom

Igår var jag på bio med några tjejkompisar och såg "He's just not that into you". Svensk översättning är "Dumpa honom".  Som så ofta, eller snarare alltför ofta så förstår man sig inte riktigt på hur de lyckats med översättningen. Måste väl i detta fall finnas ett mycket bättre alternativ än Dumpa honom? Nåväl, filmen får iaf klart godkänt. En romantisk komedi med både skratt och några små tårar, och med många stora skådespelare. Jag tror vi alla satt och nästan skämdes över en karaktär i filmen, som gjorde bort sig hela tiden. Kuuul!


RSS 2.0