Clubkväll

Ja ikväll är det clubkvällMQ. Jag har naturligtvis tänkt hedra en av butikerna med ett besök :) De har 20% rabatt på hela sortimentet så nånting kanske man kan fynda. Å jag har lyckats tjäna ihop till en ganska bra rabattkupong under året så jag kanske kan komma väldigt billigt undan, om jag nu hittar nåt..

Läsdags

Igår var jag och hämtade ut ett litet paket som innehöll två stycken pocketböcker. Den första boken som jag började med i somras gick lite långsamt, inte pga innehållet utan kanske för att det varit just sommar. Man har pysslat med så mycket annat. Men nu kände jag att jag måste hinna läsa bok nummer två innan november för då har ju film nummer två premiär. Så jag beställde bok två och tre på samma gång. Nu när hösten gjort sitt antågande så kanske det kan bli lite mer tid för läsning.


Nybäddat

Finns det nå härligare än att krypa ner i en nybäddad säng med rena påslakan? Det gjorde vi igår och det är så  himla mysigt! Känna den rena tvättmedelsdoften å bara gosa in sig i täcket.


Lite olika påslakanset från Ellos, IKEA & H&M


Jack & Jill

Det var en serie som gick på SVT för ca 10 år sen med bla Amanda Peet. Å jag älskade den serien. Jag å min mamma såg varenda avsnitt. Önskar att den kunde komma på dvd till Sverige för jag skulle så gärna vilja sen den igen.
Nån mer som såg Jack & Jill ?


Inramat

Har ju hållt på under ett antal veckor med min lilla tavelvägg. Skickat efter foton, klippt & klistrat, trixat på datorn. Sen handlade jag ramar på lite olika butiker så att de inte skulle se likadana ut, men alla skulle vara vita.
Nu har de äntligen kommit upp på väggen, foton blandat med personliga bilder. Jag är nöjd. Får väl se om samlingen får växa sig större eller det är bra som det är.



Nu så!

Tog några bilder här på kvällskvisten. Tyvärr är det inte så bra ljus i vardagsrummet så bilderna är lite mörka. Får kanske ta lite fler i helgen så man kan passa på när det är dagsljus/solljus.


Är lite tomt på den nya väggen nu. Den tidigare tapeten var så mönstrad å då kunde man inte ha nå tavlor men den här är så diskret i färgen å så ljus så det går ypperligt att placera en tavla eller nåt annat skoj på den. Funderar lite på kakaoögonen faktiskt.

 


No batteri

Igår tog jag fram kameran och skulle ta lite bilder på tavelväggen, den nya fondväggen etc. Hann ta två bilder sen dog batteriet. Men jag la den på laddning på en gång så ikväll kanske jag har bättre tur.
Slänger in en bild på fondtapeten vi har inne på kontoret istället.


Smygstart

Igår fick jag ett trevligt mail i inkorgen. Jag som är lite utav en H&M fantast blir alltid lika glad när dessa mail kommer. Den här gången var det dags för vår och sommar-katalogen. Den kommer förhoppningsvis dimpa ner i brevlådan inom de närmsta två veckorna.


bilder H&M


Simon & Tomas

Furu, furu och åter furu. Simons värsta mardröm. Kollade på Simon & Tomas igår kväll, det är ju så jäkla bra. De är så roliga båda två. Å snickaren Jonny är ju nästan snäppet värre. Haha, han höjer humornivån ett extra steg.
MEN vilket hem den där familjen bodde i. Kan inte ha funnits mycket intresse för inredning där eller. Tror aldrig jag sett så mycket furu tidigare. Hoppas bara att de tar tag i resten av huset nu när de fått lite hjälp på traven.


Skippa Fullerö

Va ut till Fullerö Handel igår (en inredningsbutik utanför Uppsala). Men jag förstår inte varför jag ska envisas med att åka dit, jag blir lika besviken varje gång. Jag har nämnt det förr men jag gör det igen. Han som har det där stället måste ju ha fått storhetsvansinne. Det byggs ut och det byggs ut. Men det blir ju bara sämre och sämre. De har inget sinne för inredning känns det som. Komiskt eftersom det är just det de jobbar med. Det är så mycket saker överallt. Trångt. Rörigt. Ingen inspiration för fem öre!
Vore jag Sverker i Plus så skulle jag kasta butiken i soptunnan.

Men det skulle va kul att jobba där några veckor och styra upp allting!

TÄVLING!

Tävla med Furnish.etc och vinn 2 st Mineglas från KostaBoda.



Tävlingen hittar du här. Och vill du se lite mer kring glasen så besök designonline.se


Tjejmys

Ikväll har jag varit och hälsat på min höggravida kompis M. Hon har så fin mage så :) Vi har suttit i soffan med lite popcorn och pratat hela kvällen. Supermysigt!
Nu är det dags att gå till sängs.
Imorrn kanske jag visar lite bilder på den nya fondväggen. Måste plockas å donas lite först.

Natti Natti!

Lite ljusare

I vardagsrummet står våra matsalsmöbler eftersom de inte får plats i köket. För ett tag sen fick jag ett infall att jag ville byta ut dem. Först mot en fåtöjgrupp, som en liten loungedel. Men sen övertygade älsklingen mig om att det kan vara bra med en större matplats eftersom att det är så trångt i köket. Då ville jag istället byta till ett vitt bord med några schyssta stolar. Men saker och ting kostar ju pengar.
Mina tankar föll då istället på att tapetsera om fondväggen. Jag har under en tid tyckt att det blir alldeles för mörkt vid det hörnet, plus att möblerna inte passar färgmässigt mot den väggen (stolarna bruna och väggen grå). Och att tapetsera EN vägg är ju inte en så stor kostnad.

Summasummarum: Ny tapet inhandlades i torsdags och hämtades och sattes upp igår! Å billig var den också, endast 269:- rullen.


Holken

Fyndade en fågelholk inne på Mique i förra veckan. Den stod på ett reabord och såldes för halva priset. Tänkte att jag skulle vara lite kreativ och måla om den. Så jag började slipa på den men sen har jag inte kommit så mycket längre. Kanske ska försöka mig på att göra den färdig i helgen?..


Höstmuggen

Som den Filippa K-muggs fantast jag är så måste jag ju visa mönstret på den nya säsongsmuggen för hösten. Tyvärr hittade jag ingen bild på muggen i dess nya mönster men skålen till höger på bilden nedan har det mönster som blir till hösten. Vet inte om den får komma till min samling då jag tycker att den är lite halvtråkig. Men skulle jag sen mot förmodan vilja ha den så är det ju bra att man kan köpa dem styckvisIittala Outlet. Och för en billigare peng dessutom!


Serholt

Igår efter jobbet åkte jag ner på stan och träffade en kompis för å ta en bit mat. Vi hade lika trevligt som alltid. Innan vi satte oss å käkade tog vi en sväng in på Village. Ååååå va mycket fint de har fått in nu till hösten. Å det är ju alltid så fint ordnat därinne, alla olika färger har sin egen yta och plats.
Får se om det kanske blir ett återbesök nån dag när man har lite mer tid att kika runt.


Som jag har väntat

Förstår inte hur det har kunnat undgå mig? Eller jo, kanske för att SVT inte är en av de kanaler som går varmast hemma hos oss. På söndag 27/9 kl 20.00 visas första avsnittet av Playa del Sol säsong 2! I LOVE!
Tyvärr är varken Josephine Bornebusch eller Saga Gärde med, men istället får vi bekanta oss med en ny tjej som spelas av Marie Robertson (har bla medverkat i Rallybrudar).



Preliminär release av dvdn är i slutet på oktober.


Gladiolus

Jag har länge varit förtjust i gladioler, men nu i sommar har jag faktiskt blivit lite extra kär i dessa otroligt vackra blommor. Så jag funderar faktiskt på att beställa några konstgjorda sådana som jag kan ha i en vas på golvet i hallen. Riktiga blommor trivs inte i vår hall då det är alldeles för mörkt eftersom det inte finns några fönster.


Funderar på vita..


Fyndpris!

Under semestern, för ungefär 1½ månad sen med andra ord, fick vi för oss att börja renovera gästtoaletten som är på typ 2 kvm. Vi köpte glasmosaik och la på golvet och på väggen bakom handfatet. Sen tog det som stopp. Men idag (!) bestämde vi oss för att åka å kolla efter ett nytt badrumsskåp/handfat. Första stoppet var Bauhaus och där hittade vi ett perfekt, lagom litet skåp med tillhörande spegel. Å det var extrapris på det också!


Lördag, nu söndag

Idag har vi varit ute vid huset och hjälpt vår nya hyresgäst att röja i trädgården. Eftersom att ingen har bott där på typ ett halvår så har ogräset växt sig ganska långt, och högt! Så lite gratis träning har man allt fått idag. Nu ikväll har vi varit på inflyttningsfest hos en kompis. De flyttade in i juni och har sin inflyttningsfest nu, vi flyttade in i lägenheten i februari och har inte ens haft våran än :) Vi är båda ganska eniga om att vi vill göra iordning köket först så det får väntas lite med fest.
Imorrn, eller idag som det är, har jag tänkt att vi ska få upp våran lilla tavelvägg som jag har pysslat med i nåra veckor. Köpte lite diverse vita ramar som jag satt in foton å bilder i.
Nej nu är det sovtime, natti natti!


Å jättetack för de fina kommentarerna jag fått om mitt nypiffade vardagsrum :)

Smycken

Igår kväll var jag på smyckesparty hos en kompis. Hennes kusins mamma gör smycken. Det fanns mycket fint men jag köpte faktiskt ingenting. Blev lite förvånad över mig själv. Men ännu mer förvånad blev älsklingen när jag kom hem tomhänt. Som sagt det fanns mycket fint men det va inget som kändes sådär helt rätt "å det där vill jag ha". Men då sparade jag lite pengar istället :)
Gör ju lite egna smycken själv, men sista månaderna har det varit heldött på den fronten. Behöver nog lite inspiration för att komma igång tror jag. Vi får väl se vad som händer..

Pimp my vardagsrum

Nu har jag piffat lite med de nya färgerna i vardagsrummet. Det blev väldigt bra faktiskt. Å så har vi fått upp lampan över soffbordet. Eller nästan kan man väl säga. Den går inte att tända än för vi måste skarva sladden då den inte når till uttaget. Å så saknas det fortfarande några delar. De har inte ringt från EM än. Men snyggt blev det!





P.S Tror att jag tar tillbaka mitt resultat i fotbollen :)


GO Sverige!

Undrar om man kanske ska kika på fotbollen ikväll, Malta - Sverige. Kl 18.30 är det avspark!
Jag tippar vinst till Sverige med 3-2.

HEJA HEJA SVERIGE!

I stormens öga

Vann biobiljetter från MQ till nya Beck-filmen för ett tag sen. Så igår bestämde vi oss för att gå och kolla på den. Typiskt nog så missade jag ju då premiäravsnittet av Färjan.
Men Beck var bra. Det handlade lite mer om Gunvald i den här filmen och det är ju inte helt fel. Och som vanligt fick man sig ett litet skratt när Becks granne står och babblar på balkongen. Är han bäst eller? :)


LILA

Eftersom jag nämnde vårt lila sovrum i ett tidigare inlägg så tänkte jag visa lite bilder på det. Gardinerna hänger inte kvar. Har satt upp en mörkgrå rullgardin istället.


Röjardag

Igår kväll var vi på kräftskiva (åt dock inga kräftor men..). Mycket trevligt. Är pigg och fräsch idag så det är skönt. Ska nog köra en riktig röjardag här hemma i lägenheten idag. Städa, plocka, damma & röja. Just nu ser det ut som "hej kom å hjälp mig". ÖVERALLT!

Hörs senare!

Planet

Åkte och hämtade lampan efter jobbet. Väl hemma satt jag och älsklingen och skruvade o donade i kanske 40 minuter. Sen upptäckte vi att det saknas nåra delar *suck*. Så jag fick ringa EM och de skulle beställa fler delar på en gång. Så trist att man inte kunde få den helt klar på en gång, men men... Det kommer bli väldigt tufft när den kommer upp sen.


Kollage

Ett litet kollage av mina höstfärger i vardagsrummet!




1. Äger den stora vasen
2. Har liknande turkos kudde
3. Har nyligen köpt nåra oranga blockljus
4. Lampa från IKEA 89:-
5. Har dessa iittalalyktor i liknande (mer turkos) färg


Lampan har anlänt

Igår kväll fick jag sms från EM att våran lampa har kommit. Weee! Hoppas vi har möjlighet att hämta den idag!

Höstens Färg

Ja höstens färg sägs ju vara Lila. Men eftersom jag är en sån "lila-lover" i vanliga fall ändå så kände jag att jag vill köra med nå annat nu i höst. (Har ju ändå mitt lila sovrum att falla tillbaka på om jag skulle sakna färgen alltför mycket). Så när jag var på Lagerhaus här i dagarna fick jag syn på en kudde som inspirerade mig till färgerna turkost och orange. Så det får det bli i vardagsrummet i höst!


Iittalanyheter

Två nyheter från Iittala som faller mig i smaken. Lanternan fyller 10 år och de firar de genom att ta fram den i färgen purpur. Supersnyggt!
Å så kommer Essence-serien med en dessertskål på fot. Skulle passa perfekt tillsammans med mina vitvinsglas. Essence är så fina med sina raka och enkla former. Stilrena helt enkelt. Och så är det bra pris på dom.

 




Den sista resan?

På måndag är det dags igen! Färjan lättar ankar för tredje och kanske sista gången. Förra säsongen missade jag nästan varje avsnitt då jag gick på gympa/aerobics just på måndagar.
Men den här säsongen finns inga hinder. Jag kommer sitta som fastklistrad i soffan varenda måndag.




Mini-Makeover

I helgen, närmare bestämt i lördags kväll, fick jag ett impulsryck då jag kände att jag var tvungen att göra nånting åt vårat ännu orenoverade badrum. Egentligen är det inte så hemskt, det stamrenoverades för ca 4 år sen men det sitter en grön bård som jag är lite allergisk mot.
Tidigare på eftermiddagen var jag in på Hemtex och köpte lite nya handdukar och då såg jag även en billig matta som jag tänkte skulle passa. Men jag kände mig lite osäker så jag skippade den. När jag kom hem och hängde in handdukarna i badrummet såg jag direkt att jag skulle köpt mattan oxå.
Så klockan 19.30 åkte jag tillbaks å köpte den. Väl där kunde jag inte slita mig från att gå in på Lagerhaus och där hängde ett duschdraperi jag inte kunde stå emot. Det i sin tur gjorde att jag verkligen inte kunde spara den gröna bården så passande nog hade de även kakeldekor där på Lagerhaus, perfekt!




Duschdraperiet får agera gardin!


Fia med Knuff

De här tuffa och roliga salt & pepparkvarnarna skulle gärna få flytta in hos mig när vi fått iordning köket.
Ett parti fia till maten kanske?



Hmm..Jag undrar om jag skulle baka och greja mer i köket om jag hade en sånhär snygg köksmaskin?
I plommonlila dessutom, jag som är en sucker för lila!

 





Prylarna hittar du på www.frapp.se


RSS 2.0