Nytt

Lite nyheter från Ellos!



Kuddfodral 2-pack 119:-
Trådlyktor 2-pack 279:-
Taklampa i plåt 1499:-
Bordslampa spets 399:-
Vaser 2-pack 159:-
Fåtölj 2899:-


Kuddvår

Nu har våren kommit till H&M Home! Härligt somriga mönster och färger på kuddar, påslakan, handdukar m.m. Jag gjorde ju min beställning redan i november, men paketet har faktiskt inte kommit ännu. Väntar på dessa små godbitar.


Gå in på H&M Home och inspireras av våren!

Fina smycken

Vackra smycken till bra priser, det hittar du hos Carolines Smyckeskrin. Hon gör halsband, armband, örhängen, namnsmycken. Besök hennes hemsida och bli inspirerad!


över

Då var julen slut för den här gången! Tänk va många som jäktar och stressar för nånting som är över på så kort tid.
Vi har haft en mysig jul med snö, god mat, fina klappar och trevligt sällskap. Å lugnt & skönt, ingen stress.
Mina klappar bestod bla av pengar (där en del kommer gå till sparandet för ett nytt kök), en mobil, en jättegosig fårskinnsmatta från IKEA (lila!), ett tidningsställ, påslakan och annat smått å gott.
Eftersom jag inte hade turen att vinna det fina tidningsstället Tipack från Designtorget som Sofie tävlade ut på sin blogg decoratemebaby så önskade jag mig det av mina föräldrar istället.



Ett vitt blev det. Å det rymmer hur mycket tidningar som helst. Man kanske skulle börja prenumerera på nån rolig inredningstidning nu när man har plats att förvara dom?..

Har ni haft en bra jul därute?

 


Lite mer ordentligt..


Dan före dopparedan

Julmusiken hörs från högtalarna. Just nu är det Mariah Careys All I want for christmas is you. Ägnade förmiddagen till att inhandla de allra sista klapparna. Å nu är även allting inslaget och klart.


Tur att man inte har några ärenden på Gränby Centrum idag. Gissar att det är kaos där som vanligt i dessa juletider. Är knökfullt på parkeringarna i alla fall!




Önskar Er alla en riktigt GOD JUL!


Rött

Lite julig inspiration från ett av mina favoritmärken, iittala.


Alla produkter hittar du här.

 


IKEA-Kap

Vi var en sväng på IKEA idag. Tobbes bror ville kolla lite grejer så vi hakade på. Jag va inte ute efter nåt speciellt men som oftast så kommer man inte därifrån tomhänt. Två örngott, en toaborste och en packe värmeljus slank ner i kassen. MEN. Jag fyndade även adventsljusstaken Kallt Kandelaber till ett mycket bra pris. Den var sänkt från 249:- till 99:- Riktigt bra eftersom jag stått och kikat på den tidigare men tyckt att den varit för dyr.


Valet föll på en VIT.


ikea tema:vitt

Den här gången visar jag några av mina IKEA-favoriter i färgen VIT. Maskroslampan hänger som bekant över matbordet i vardagsrummet och den är ju bara sååå fin. Sideboardet Bonde har jag alltid tyckt om, ända sen jag såg det första gången. Tidigare agerade den tv-bänk hemma hos oss men nu står den i ett av våra extrarum (kontoret). Lackhyllan tycker jag är lite häftig. Hade jag haft plats för den skulle jag vilja hänga den som en trappa, kanske till och med ha två stycken efter varandra.
Det finns mycket fint, men man har ju inte plats för allt!


Maskros lampa 799:-
Lack vägghylla 249:-
IKEA Stockholm vas 329:-
Bonde sideboard 2495:-
Nojs väckarklocka 129:-
Docksta matbord 1695:-
Grimle skänk 1995:-
Blomster golvljusstake för blockljus 199:-


Kuddkrig

Jag älskar kuddar. Eller snarare, jag är helt galen i kuddar. Finns det nån övre gräns på hur många man får ha i sin ägo? Man dyker ju på nya snygga kuddar i olika färger, mönster och material hela tiden! Det är svårt att stå emot, trots att soffan är proppfull, sängen är proppfull, gästrummet (!) är proppfullt.
Just nu är det några kuddar från Lagerhaus som lockar, men jag har stått emot *stolt*, jag är stark :)
Men, det hindrar inte mig från att tipsa er om alla kuddar och kuddfodral som reas ut på H&M Home!

Va sägs om detta kuddfodral för endast 9:50 kr!



Mer kuddar hittar du här.

Hyacinter

Finns det nå juligare än doften av blommande hyacinter?
Mina senast inköpta är röda och har börjat blomma lite smått. Va lite tveksam först om de verkligen skulle bli röda och inte rosa som en av de mest klassiska hyacinterna. Å visst, helt röda är de väl inte men jag tycker de har en riktigt fin färg.


Vilken är din favoritjulblomma?

ikea tema:svart

IKEAs varor och produkter finns i nästan allas hem, på nåt vis, i nån skepnad. En stor anledning är självklart det låga priset, i jämförelse med många andra möbelbutiker, men IKEA har många snygga produkter och oftast är det inget fel på kvalitén. Här visar jag några av mina favoriter hos den stora möbeljätten, denna gång i färgen svart!


Rexbo bokhylla 299:-
Ung Drill ram 259:-
IKEA Stockholm fåtölj 2395:-
Trollsta skåp 1995:-
Bernhard stol 899:-
IKEA Stockholm bricka 169:-
IKEA PS Jonsberg vas 349:-


Julsemla

Waldemar och Mads ringde och frågade om de fick komma över å så kunde vi laga lite käk tillsammans. Förutom mat hade de även med sig mumsig efterrätt, Saffransemla! Det är så himla gott. Snäppet värre än vanlig (värre på ett bra sätt alltså). Har faktiskt gått och längtat lite efter god julig saffransemla då jag aldrig åt nån förra året.
Så för er som gillar semla och inte testat saffransvarianten, PROVA!


MUMS!


Filmtime

Är lite trött såhär på morgonkvisten. Igår kväll var vi nämligen på bio och såg sista Stieg Larsson filmen, Luftslottet som sprängdes.
Känns bra att jag har läst böckerna tidigare för det blev lite rörigt med alla namn och vilka alla var och så. Blir ju en hel del från böckerna som aldrig kommer med på filmerna.
Men jag tycker det är tre riktigt bra filmer, absolut sevärda.


En glad överraskning för mig som gillar Josef Fares filmer JallaJalla och Kopps är att han kommer med en ny komedi i februari, Farsan. Och det är hans egen pappa som kommer spela en av huvudrollerna. Å Torkel Pettersson kommer också vara med såklart!

Jul 09

Nu börjar det bli lite julkänsla här hemma trots det tråkiga vädret där ute. I år kör jag på rött,vitt och lite silver. Har en del julpynt kvar nere i källaren men det får nog vänta till närmare jul.
Har gått och plockat och städat i princip hela dagen. Vill nämligen ha fint till imorgon då jag bjudit över några kompisar på adventsfika.


Hoppas ni får en fin andra advent imorgon!
Kram

idol

Vilken härlig semifinal det blev på Idol igår. Jag hoppades jättemycket på Erik och Calle i final. Har aldrig sett det som alla andra verkar se i Tove. Men jag var övertygad om att det skulle bli Erik och Tove i finalen. Spänningen ökade ju därför enormt när de sa att Erik hängde lös! Då blir det den där jäkla Tove tänkte vi här hemma, men till allas glädje ropade de ut Calle till final. Jiiiiihoooo!
När Erik fick sjunga om drog vi iväg en del samtal och sms till honom. Ingen final utan Erik. Och som tur var tyckte resten av svenska folket som röstade precis som oss! Kommer bli en grym final nästa fredag.

Uppdatering Gästtoan

Nu är det i princip färdigt där inne. Endast foder runt dörren som saknas. Jag kunde inte hålla mig i väntan på dom så jag började piffa lite smått. Är så himla nöjd med detta lilla rum, älskar den brun/guldiga mosaiken som ger ett så fint sken när man belyser det. Riktigt najs :)


Tyvärr är det svårt att få till bra bilder när rummet är så litet, men men...


RSS 2.0