Sviiiscch!

Så fort går helgerna. Vi har jobbat i lägenheten hela helgen men det återstår fortfarande en del att göra. Kan det inte bara bli klart?! Igår la vi i alla fall golv i hallen. Det blev grå/svart sjösten. Tror vi höll på i ca 4-5 timmar med skiten, viilken tid det tog. Men det kommer nog bli fint. Ska bara fogas först och sen måste man lacka stenarna.

Å idag är det fettisdagen! Undrar om man kommer äta nån semla idag?...

PIP PIP

Det efterlängtade sms:et kom på eftermiddagen. Så efter maten drog jag med full rulle till utlämningsstället och hämtade mitt kära paket. Ett blommönstrat linne i turkost/blått som jag tror kommer göra sig väldigt bra till min mörkblåa jeansjacka, ett glansigt turkost linne (har ett svart sen tidigare som jag tycker så mycket om så det fick bli ett till i annan färg), en liten leopardmönstrad scarf och till sist en liten brun axelremsväska, som även den kommer göra sig väldigt bra till min jeansjacka. Sååå, nu får våren anlända tycker jag så man kan börja använda allt fint man har köpt på sig under vintern!


Väntar å väntar...

Gjorde en liten beställning från H&M för några veckor sen, och jag kan se när jag loggar in på "mina sidor" att paketet är påväg. Men jag trodde att det skulle komma fram igår, vilket det tydligen inte har gjort eftersom jag fortfarande inte fått något leveransbesked via sms. Förstår de inte att jag har väntat i en evighet?? Vill ha mitt paket NU! Hoppas hoppas att det plingar till i mobilen idag.
Men nåt trevligt som händer imorrn är att H&M shop online öppnar portarna för nya H&M Home! De ska börja sälja kuddar, påslakan, handdukar m.m.


Klappat & Klart

I fredags skrev vi under alla papper. Lägenheten är vår! Vi började renoveringen redan i fredags eftermiddag :-) Vi får väl se när flyttlasset går.

Beck-Hirdwall-Offside-Torkel

Något som tydligen har gått mig helt förbi är att det kommer en ny Beck-film. I juli har den premiär på bioduken. "Beck-Levande begravd" heter den. Jag som trodde att det inte skulle bli fler efter de åtta senaste filmerna. De visas just nu på tv4 btw. Men det blir spännande. Klassiskt skräckinriktad ska den vara. Min självklara favorit (som så många andras) i dessa Beck-filmer är Ingvar Hirdwall, grannen. Nån borde göra en dvd-film med bara "Grannen", jag skulle då köpa den direkt. Två andra filmer där Ingvar spelar sköna roller är i Offside och Mamma Pappa Barn. En annan gemensam nämnare för de filmerna är en till sköning, Torkel Petersson. Me like very much! Är han bäst eller?!
Mer svensk film till folket med dessa godingar! Å släng in Fares Fares släkten oxå så blir det så bra som det kan bli.

-Ellerhur Moms?
-Nä jag heter Måns.
-Ja, Moms.Playa del Sol

Svensk komediserie som gick på SVT under 2007. Å som jag missade totalt. Såg reklam för det men sen blev det ändå aldrig av att jag kollade va det var för nåt. DUMT AV MIG! Har legat och kollat på typ halva serien idag på dvd, e ju sjukt roligt. Det handlar om ett gäng reseledare nere på Gran Canaria. Mikael Tornving och Henrik Hjelt spelar huvudrollerna. Å Peter Settman har varit med och regisserat, me like.
Kul är att det nu under våren ska spelas in en ny säsong av serien. SVT jag väntar med spänning!


Jobb, jobb, jobb

Åååhh, den där jäkla tapeten från Midbec var restnoterad. Kommer inte in förrän vecka 10. Vi som skulle börja nu i helgen med renoveringen. Visserligen är det mycket att göra innan tapeten ens kan komma upp på väggen så vi har å göra iallafall. Riva ner gammal tapet, ta bort gamla socklar, dra loss gammal linoleummatta från golvet, spacka, slipa, måla....m.m. Mycket jobb blir det. Men det ska bli otroligt kul. Får lägga in lite före & efter-bilder sen längre fram.

Svårt Val

Va och kollade på tapeter i helgen. Vilket projekt! Om man inte riktigt vet vad man vill ha så är det ju som att leta efter en nål i en höstack. Jag vet inte hur många kataloger jag stod och bläddrade i. "För mönstrat", "för tråkigt", "för plottrigt", "för svart", det är svårt att bli nöjd. Men efter ca. två timmar (hör och häpna) så gjorde vi faktiskt en beställning. Tapeten nedan blir fondvägg i sovrummet. Den är mörk mörk lila å så är det små rosaglittrande prickar längs med bladen. Tapeten kommer från Midbec, kollektionen B-lounge.


Denim

Köpte mig en jeansjacka igår. En lite kortare modell med trekvartsärm, från MQ. Lite mörkare denim. Har gått och klämt och känt och provat den några gånger men nu kände jag att det var dags.

Ingenting

Va en snabbis på stan idag... Å jag köpte INGENTING! Tyckte det var värt att nämnas.

It's all about inspiration

Va till inredningsbutiken ute i Fullerö i helgen. Man kan ju tycka att en så stor butik, med all den ytan och mycket inredningsprylar ska ge massor av inspiration men NEJ. Jag fick ingen inspiration alls! Det blir ju bara sämre och sämre. Mer å mer å mer å mer saker ska in på den yta som finns och som redan är fullbelamrad med grejer. Rensa bort hälften av all skit som finns därinne och låt vissa ytor få vara tomma från prylar. Och sen, lär er att skylta och dekorera! Tänk INSPIRATON.

Och för att jämföra så var jag in på en annan butik där ute i krokarna. En liten affär med fokus på krukor och växter i temat svart/vitt. Butikens passande namn var Chess. Såå mycket mer inspirerande. Det kändes lugnt och harmoniskt där inne och ögat fick falla på vackra arrangemang som butikens ägare hade skapat.
Och som kvinnan själv sa som jobbade i butiken att "hittar man inget att köpa när man kommit hit så hoppas jag i alla fall att jag har kunnat ge inspiration". Helt rätt tankesätt tycker jag.

Så, Chess vs. Fullerö 10-0


RSS 2.0