Måndag

Slutsats efter helgen: Fan va man samlar på sig mycket prylar, kläder, skit, m.m.

Har nu hämtat alla våra grejer från gamla bostaden. Och väl här i lägenheten så har man tryckt in allting i gästrummet som nu är helt överbelamrat av prylar och kassar med grejer. Måste försöka leta fram min bok "Rensa i röran med feng shui" som jag köpte för några år sen. En mycket bra bok som får en att faktiskt göra sig av med en hel del grejer. Något som jag har väldigt svårt för. Jag tänker alltid att det kanske kan komma till användning längre fram men så blir det ju oftast inte iaf. Och grejen är ju att man är medveten om det när man tänker att man ska spara nånting.
Man är nog antingen eller i den här frågan. Antingen är man en sån som jag som har jättesvårt för att göra mig av med saker, eller så är man precis tvärtom. Att man inte klarar av prylar så man gör sig av med så mycket som möjligt förutom det man behöver. Jag skulle nog vilja vara ett mellanting om jag kunde få välja.

Fredag

Vad ska man hitta på idag då tro? Solen skiner så man kanske ska försöka ta sig ut en stund å få lite motion. Då får väl min kropp en glädjande chock. Å så kanske man kan få lite färg i blekansiktet.
Städa lite inför helgen borde jag nog oxå göra...å diska.. lämnade kvar massor med disk igår. JAG VILL HA DISKMASKIN!
Nä nu ska jag äta lite frukost så man kommer igång.

Pizza? Paj? Vad?

Igår var jag och mamsen och hennes väninna ut till Örsundsbro för att besöka Iittala Outlet. De hade kvällsöppet med diverse erbjudanden. Men innan vi åkte dit så stannade vi på en pizzeria för att få i oss lite mat. Jag stod länge och funderade på vad jag ville ha men bestämde mig tillslut för en amerikansk panpizza. För panpizza som e så gott tänkte jag. När vi får maten till bordet stirrar jag ner på min pizza som inte ser ut som en pizza utan en liten paj. Vilken besvikelse. Å den smakade ju inte som nån panpizza heller, jäkligt mysko smak hade den. Usch & Blä! Å medans sitter mamma å hennes kompis å tycker att deras mat var såå god. Orättvist :)
Men för att säga nånting positivt om vår lilla tripp så köpte jag en svart Alvar Aalto vas för endast 299:-  Det tycker jag var ett riktigt bra pris. Sen att man fick stå i kö i typ 35 min för att få handla är en annan sak.


Sååå deprimerande!

Finns nånting mer deprimerande än att vara på Arbetsförmedlingen? Va där nu i förmiddags och fick höra att jag ska vara med i nåt program för ungdomar som ska hjälpa en att få jobb. Å visst det kan ju låta bra för den som är utomstående, men de har ingen aning om hur det funkar å alla regler å skit. Och observera även ordet "ska" vara med, det är alltså inte frivilligt utan jag måste. Om jag inte vill gå utan A-kassa då förstås. Programmet är på heltid å man ska typ vara på arbetsförmedlingen varje dag å bla bla bla. Man har så mycket skyldigheter men vad de kan göra för att hjälpa mig, det var väldigt luddigt. Och det känns inte som att de som jobbar där (nu ska jag inte dra alla över en kam) vet hur de ska handskas med arbetslösa människor. Vissa är ju inte ett dugg uppmuntrade. BLÄÄÄÄ! Jag mådde så dåligt när jag gick därifrån, kände mig ledsen och fick ont i magen.
Undrar om jag har rätt att unna mig nånting idag bara för det här?..


Lättar ankar igen

Nu är de äntligen tillbaka i rutan igen. Kryssningsvärden Per, bar-Håkan och alla de andra på Cinderella. Färjan kör en säsong två! 30:e mars på kanal5 är det premiär. Härligt härligt, men tyvärr för mig så är det på samma tid som jag har min gympa...suck.. Men det finns ju repriser som tur e.


"..solens strålar värma.."

Har suttit ute på balkongen och njutit av solen. Man känner hur den riktigt värmer i ansiktet. Underbart! Våren du är så välkommen.

Utmaning

Här kommer en utmaning från Beccas blogg (http://rlidman.blogg.se):


Regler: Det här är svårare än du tror! Kopiera detta till din blogg.
Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn!
Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord.
Om personen som utmanade dig har ett namn som börjar på samma bokstav
som ditt får du inte ge samma svar som han/henne.
Du får heller inte skriva samma svar två gånger eller skriva ditt eget namn som svar
på nån annan fråga än den första. Lycka till!


1. Vad heter du?: Sandra
2. Ett ord på fyra bokstäver: Sand
3. Flicknamn: Sara
4. Pojknamn: Sune
5. Yrke: Sportkommentator
6. Färg: Svart
7. Klädesplagg: Strumpbyxor
8. Mat: Sill
9. Sak i badrummet: Spolknapp
10. Plats/Stad: Sahara
11: En orsak att vara sen: Slagsmål
12. Något man skriker: SPRING!
13: Film: Sällskapsresan 2-Snowroller
14. Något man dricker: Sprit
15. Band: Scotts
16. Djur: Säl
17: Gatunamn: Snickargatan
18: Bil: SAAB
19. Sång: Sommartider
20: Aktivitet med mer än en deltagare: Spökboll


Over and Out!


African moves

Igår på min måndagsgympa så var det afrikansk dans på schemat. Musik med afrikanska trummor strömmade från högtalarna när vi kom in i idrottshallen. Vi skulle tänka "stor rumpa, och tyngd på rumpan". Det var lite kul med nånting annorlunda faktiskt, även om det blev något enformigt. Men mina höfter fick sig nog en jäkla upplevelse.

Dressed for success

Idag kom äntligen min klänning från H&M som jag har väntat på sen i januari. Den va riktigt söt men satt aningen löst upptill, men det gör inte så mycket för har jag axelbanden på så sitter den bra. Hmm..undrar om jag ska ha den här klänningen på Tobbes kusins bröllop som vi ska på nästa helg?..
Har egentligen planerat en annan klänning, en svart, som jag ska ha korallröda accessoarer till... Jo, det får nog bli som planerat.


Sjal & Skärp

Under en tid har jag varit helt köptokig i sjalar. Stora, små, prickiga, blommiga.. En så bra accessoar som kan piffa upp den tråkigaste klädsel. Men nu har jag märkt att det har gått över till nånting annat. Nämligen skärp. På två dagar har jag köpt två skärp och jag gick och fingrade på ytterligare två stycken under dessa dagar. Skärp är precis som sjalar ett lätt sätt att piffa upp en klädsel med. Å det finns ju alla möjliga sorter. Smala, breda, flätade, långa som man virar två varv.. 
Kanske måste skärpa till mig snart...


Farväl

Igår lämnade jag iväg vår lilla Sulan till en ny ägare *snyft snyft*. Vi har haft honom ute på blocket.se och faktiskt fått en del svar. Vi kände att det räcker med att ha en katt i lägenheten annars springer de väl runt och jagar varann så de pajar hela lyan. Så vi behåller Våfflan tillsvidare och ser hur det funkar. Det känns lite konstigt, och sorgligt att Sulis inte springer omkring här längre, men han får det nog bra i sitt nya hem bara han får vänja sig ordentligt.
Nej nu ska jag lägga mig i soffan och goffa lite godis!

Kvällsbio

Igår var jag och Tobbe på bio och såg "Män som hatar kvinnor". Eftersom jag har läst böckerna hade jag ganska höga förväntningar då jag tyckte böckerna var väldigt bra. Och jag kan säga att jag blev inte besviken. Filmen var riktigt bra även om den var något! förkortad :) Men det får man ju räkna med annars skulle man få sitta i biosalongen i betydligt fler timmar än två och en halv. Va lite skeptisk till Michael Nyqvist först som journalisten Mikael Blomkvist eftersom man har sin egen bild i huvudet hur han skulle se ut. Men det funkade riktigt bra. Å Noomi Rapace passade riktigt bra in i rollen som Lisbet Salander.

Filmen får fyra av fem solar från mig, ¤ ¤ ¤ ¤


Charms

Måste ju även visa den nya Filippa K muggen för våren (Charms) eftersom jag har en riktig nojja för dessa. Har liksom ett behov som säger att jag måste köpa säsongsmuggarna. Det som är bra är ju att på Fabriksbutiken, ja eller numera Iittala Outlet som jag precis skrev om, kan man köpa Filippa K muggen styckvis. Man behöver alltså inte köpa den i 2-pack som den annars säljs i handeln. Det är jättebra för mig eftersom min samling ökar lite långsammare då!Mönstret har inspirerats av klassiska berlockarmband med figurer som hjärtan, paraplyer, vinglas m.m. Även denna gång har de valt att göra mönstret i svart. Lite tråkigt enligt min mening. Vår/sommar-muggen kunde gärna få ha nån rolig färg tycker jag. T e x som den med solfjädrar som kom för några år sen, den va rosa. Jättefin.

Byter namn

Nu byter Fabriksbutiken namn till Iittala Outlet. Men de kommer fortfarande erbjuda produkter från de välkända varumärkena Iittala, Rörstrand, Hackman, Höganäs Keramik, Boda Nova, Arabia och Fiskars. I och med detta kan ju jag visa lite av de nya färgerna äppelgrön och purpur som Iittala har valt som nya färger för våren och som ska pryda en hel del produkter. Me Like kan jag säga!


Flyttlasset har gått!

Lite dålig uppdatering ser jag.. Vi har hållt på och flyttat sen i onsdags kväll. Så det är lite smått rörigt i lägenheten just nu. Men det kommer bli riktigt fint när allt väl är på plats. Ska iväg på gympa strax så jag måste byta om. Får skriva mer vid tillfälle!


RSS 2.0