Lördag

Idag gjorde jag en liten utflykt till Västerås för att få uppleva möbelbutiken Nordik med egna ögon. En fin och inspirerande butik måste jag säga. Fanns mycket fint att titta på. Sen tog jag en sväng in på IKEA men det kändes väldigt litet å futtigt jämfört med Uppsala. Till och med tråkigare än vårat gamla IKEA. Så det tog inte lång stund att gå igenom där.
När jag kom hem till Uppsala igen tog jag en långpromenad på en timme. Det var jätteskönt, och välbehövt.
Har tänkt att jag i veckan ska köpa gymkort. Måste komma igång och träna lite, är så himla lat.
En bra start kanske kan vara att det inte har blivit nå chips eller godis varken igår eller idag :)
Nu ska jag kika på nån film tror jag.

Ciao Ciao!

Tiden går...



Klockor från EM, Inreda.com, Missjuniversum.se, CarlssonInteriör och Joyofgiving.se


H&M Home 2010

Lite inspiration från H&M Homes kollektion för våren 2010. Bilder från ElleInteriör.


Lite tomt..

Hittade ju en köpare på våra matsalsmöbler och i helgen var de och hämtade grejerna. Så nu är det jättetomt i ena delen av vardagsrummet. Är som ett stort dansgolv..nästan.
Har hittat en fin matgrupp på EM men bordet kommer inte in förrän i december så kanske att vi hinner spana in nånting annat under den tiden. Men samtidigt, det är ju inte så långt kvar till december.
Den som väntar får se...


Plaza

Äntligen har nya numret av Plaza Interiör kommit. Har väntat på innehållet i det här numret sen i september. En tidigare arbetskollega till mig är nämligen med i tidningen och visar tillsammans med sin sambo deras nybyggda funkishus. När vi arbetade tillsammans var de inne i planeringsstadiet och valde material och detaljer med omsorg. Men sen jag slutade på det jobbet har jag inte hört så mycket om bygget, därför var det så kul när jag fick veta att de skulle vara med i Plaza.
Huset ser riktigt fint ut. Tyvärr visar de inte så mycket av utsidan men på insidan verkar de ha hur snyggt som helst. Riktigt stilrent, modernt och minimalistiskt.


Inte de bästa bilderna men ändå en liten inblick i det snygga hemmet.


Måndagkväll

Sitter i soffan och bläddrar i H&Ms vårkatalog som kom idag. Även H&M Home damp ner i brevinkastet. Är så härligt med alla somriga färger. Rosa, korall och jadegrönt är några av de färger som återkommer när jag bläddrar bland sidorna. Å va man börjar längta till våren..Redan :)
Nej nu blir det en kopp te med honung.

GodNatt!

Rustafynd

Va till Rusta igår för att köpa lite duschcreme å tvål å sånt. När jag kom till deras julsaker blev jag så glad när det fanns lösa pappstjärnor som man sätter på bordslampor. Annars brukar de oftast säljas i ett set, lampfot + stjärna. Men då jag redan har två lampfötter så behövde jag endast stjärnan, perfekt. Valde två st röda. Har bestämt att julen får bli röd/vit/silver i år + lite svart.
Vilka färger blir det hos dig?

IittalaFreak

Iittala för mig är stilren och tidlös design. Har länge varit lite småförälskad i många av deras produkter. Intresset växte sig nog som starkast när jag jobbade på Iittala AB, som butikssäljare på dåvarande Fabriksbutiken (numera Iittala Outlet). Det som är kul är att de har så brett sortiment. Det finns allt för det dukade bordet, men även köksredskap, dekorationer m.m. Och allt går att kombinera, färger återkommer på olika produkter. 
De har lite blandade stilar också, det finns liksom nåt för alla.




Hemma

Idag efter jobbet tog jag en snabb sväng ner på stan för att gå in på Village. Har nämligen väntat på att de skulle få hem bokstäverna "HEMMA". Fick veta för några veckor sen att de skulle få in fler denna vecka så jag tog en chansning och till min glädje så fanns de hemma :)
Är så himla mysigt i den butiken. Å nu har de börjat plocka fram julsakerna också. Köpte faktiskt två röda glasljusstakar som jsg spanat in tidigare på nätet.
Efter stan blev det en snabb trip till IKEA. Ville egentligen bara kolla deras julsortiment. Men till min besvikelse så satt det avspärrningstejp runt alla julgrejer och så stod det en skylt att de förhoppningsvis skulle vara klara den 26/10, *suck*.
Så jag åkte hem, hemma bäst!




Makulerad

Beställde ju vita kubhyllor för några veckor sen. Å så i fredags hämtade jag ut paketet och väl hemma började jag glatt öppna upp kartongen. MEN (!) till min besvikelse så låg där inte min beställning. Mailade då till Barnvänligt.nu där jag beställt dem ifrån och fick svar att det måste blivit nåt tok och att de skulle skicka min order på måndag (idag). Ja men det var väl ok tänkte jag så igår åkte jag med felpaketet och skickade tillbaka det till Barnvänligt. Imorse hade jag fått ett ytterligare mail där det stod att de makulerat alla ordrar på kubhyllor då de inte håller kvalité från leverantören. Och de tänkte inte köpa hem nå nya heller.
Så slutsatsen av allt blev att jag står utan hyllor, suck.
Finns ju vita kubhyllor på Bolagret, men sist jag var där och kollade på dem så tyckte jag inte att de såg särskilt fina ut, repiga å skitiga. Men jag kanske får ta en till koll nån gång..

Sitt Fint

Den här stolen tycker jag är riktigt cool. Ett snyggt mönster i ryggstödet, lite annorlunda än bara ett helt täckande ryggstöd. Och så är det kromade ben. Om jag hade en hall med plats för en stol att sitta och ta på sig dojorna så skulle jag absolut kunna tänka mig den här. Som köksstol skulle den nog också göra sig utmärkt, frågan är bara om den är skön att sitta på? Det är ju superviktigt.


Bilder från karolin-design.


Minitrip

Idag åkte jag, mamma och mormor på en liten utflykt till Sala. En mysig liten stad faktiskt. Mycket gamla låga trähus och stenlagda gator. Vi strosade runt i affärer, shoppade lite och tog en fika på ett mysigt konditori kombinerad inredningsbutik. Å vi hade dessutom tur med vädret. När vi lämnade Uppsala regnade det men framme i Sala kunde man nästan skymta solen bakom molnen.
En trevlig dag helt enkelt!

Torsdag

Är ensam ikväll då älsklingen har kvällsmöte med jobbet. Å lat som jag är så orkade jag inte göra nån middag till mig själv så jag åkte till Gränby och köpte mig en sallad på Kvantum. Tog samtidigt en liten sväng i de andra butikerna. Julsakerna börjar sakta men säkert dyka upp på hyllorna, kul kul :)
Nu ska jag mysa ner mig i soffan å bla kolla på "Halv åtta hos mig". Helge Skoog är ju så himla rolig!

Juste, beställde hem ett gratis tapetprov på Cole & Sons trädtapet i svart/vitt. Va tidigare inte så förtjust i alla dessa trädtapeter men jag har faktiskt börja gilla dem. Så jag tänkte att jag kanske kunde göra mig en tavla. Dessvärre hade de inte förpackat tapetrullen så bra så den är lite bucklig å har veck här och där men den kanske slätar ut sig lite.


The new cut

Glömde ju helt bort att berätta hur det gick hos frisören igår! Bra att du skrev en kommentar Caroline :)
I alla fall så blev jag jättenöjd. Skönt att bli av med lite längd. Långt hår är inte riktigt min grej, har inte den typen av hår helt enkelt.
Så här kommer lite fåniga bilder jag har tagit av min nya frisyr :)


Såhär såg jag ut innan. Eller ja, på ett ungefär. Bilden är tagen efter en 70tals fest vi va på.


PEACE!

Parodi

Anna Blomberg har gjort en kul parodi på Svenska Hollywoodfruar. Allra bäst gör hon Anna Anka.
Kolla in klippet här
Riktigt bra!

Klipp

Om en timme ska jag va hos min frisör å klippa mig. Ska bli så kul. Har inte varit hos henne på över ett år då hon har varit mammaledig. Därför har inga stora förändringar skett med mitt hår under tiden, då hon är den enda som får göra det :) Vet inte riktigt hur jag vill ha det. Har två bilder med lite olika frisyrer som jag ska ta med och visa.
Sen sticker jag till jobbet. Va hemma från jobbet igår för jag har så jäkla ont i halsen å är hostig och känner mig inte alls pigg och fräsch. Men idag ska jag göra ett försök!

Hörs vidare ikväll!

Löpare

Igår när jag va å kollade på matsalsmöbler gjorde jag även mitt första julinköp. En röd Mairo-löpare! Egentligen är det väl ingen julgrej men den ska få agera julduk hemma hos oss iaf. Börjar faktiskt längta lite efter att få julpiffa :) Å det är faktiskt lite mindre än elva veckor kvar till julafton!


Högblankt

Har varit inne på att byta matsalsmöbler men slog bort den tanken ett tag när vi tapetserade om fondväggen där möblerna står. Men så nämnde jag för en kompis förut att jag va sugen på att sälja dem, å så vips hade hon hittat några intressanter. De va och kollade på möblerna förra helgen och nu i veckan som var fick de ett pris av mig som de accepterade. Så om två veckor kommer de och hämtar det. Panik!
Jag vet att jag vill ha ett vitt högblankt bord å troligtvis svarta stolar. Skulle helst vilja ha ett bord med heltäckande kortsidor (så som många köksöar ser ut just nu) men jag har inte sett nå sånt bord. Har funderat på om man kanske kan bygga ett av köksbänkskivor men klurigheten är att få det ordentligt stabilt. Å så är ju nackdelen att man då inte kan sitta på kortsidorna, å det kan ju vara bra om man e många.
Tog en liten sväng till EM och Chilli idag å kollade å tog lite priser men jag måste nog kolla runt lite mer.


Kanske ett sånt? Från EM.


Det här är snyggt, kommer från Svenska Hem. Men med några andra stolar.


Lys upp höstmörkret

Spanade in dessa läckra ljuslyktor i en julklappskatalog för företag. Försökte hitta nån annan återförsäljare av dem men utan tur. Tror märket heter Herstal.
MEN så dök jag på hemsidan Tingshop och där fanns dom! Tycker de verkar ge ett så mysigt sken. Å så är det ju så härliga färger. Säljs i 2-pack för 199:-


Bourgie

De ringde från Kartell och meddelade att lampan vi beställde när vi va där i helgen har kommit. Tror till och med att det var Emmy som har bloggen Furnish.etc jag pratade med. Hej hej Emmy :)
Så jag hoppas att älsklingen hinner åka å hämta den under dagen så jag får en trevlig överraskning när jag kommer hem.


Kartell Bourgie


Tävling!

Tävla med FURNISH.etc och ha chans att vinna snygga vaser från Normann Copenhagen.



Tävlingen hittar du här. Vaserna hittar du på Inneonline.


Uppdatering Gästtoalett

Vi är inne på slutfinishen kan man säga. Lite bättringsmålning här och där, några silikondragningar å svartmålade kvartsstavar som ska upp i hörnen vid mosaiken.
Sen kan det piffas! Rummet är väldigt litet men lite grejer ska man väl kunna plocka in.


Brun/svart/guldig mosaik på golv och en vägg, och resterande väggar är ljusbeigemålade.


Kuber

Igår gjorde vi en liten tripp till storstan. På vägen stannade vi till på ett möbelvaruhus som säljer Svenska Hem. Jag ville kika på ett högblankt vitt bord som jag sett på hemsidan. Men det visade sig sen att det inte va högblankt. Tittade även in på Kvik för att få lite köksinspiration men den butiken var dötråkig. Vi fortsatte istället in till Stockholm å käkade lunch. Sen blev det besök på Kartell och Inneboende. Visste att de hade kubhyllor på Inneboende, va därför vi åkte dit. Men de va så dyra så vi gick därifrån tomhänta. Istället beställde jag såna hyllor på barnvänligt när jag kom hem. Har tänkt att jag ska dem i sovrummet och kanske förvara mina pocketböcker i dom.


Bild från barnvanligt.nu


Strul

Va till IKEA efter jobbet å köpte en vit ram till min Olle Eksell affisch. Ville så gärna göra den klar så jag kunde hänga upp den på väggen. MEN nej. Plastskivan som är istället för glas, sprack när jag skulle lägga den till rätta i ramen *grrrrrr*. Blev tokarg, åkte raka vägen tillbaka till IKEA och fick ett tillgodokvitto så jag kunde hämta ut en ny. Helst hade jag nog velat ha pengarna så jag kunde köpt mig en ram nån annanstans men men. Bytte i allafall till en ny på en gång men jag kände när jag kom hem att jag inte hade tålamod att försöka sätta i affischen så jag väntar tills imorgon.
Nu ska jag fortsätta kolla på Idol. Typiskt nog så missade jag Eriks framträdande, precis som jag gjorde i veckan när han tävlade. Han är ju så bra!
Fram med lite cocacola å chips å mysa ner sig i soffan.




RSS 2.0