Schackmatt

Har många gånger stått och vridit och vänt och kollat på dessa schackpjäser från Mio men ändå aldrig köpt dem. Så när jag var där senast kunde jag inte låta bli. De är ju så häftiga. Inte för att jag är nån hejare på schack, vet knappt hur man får flytta hästar och bönder och allt vad det är, på brädet.
Just nu har de i allafall fått ta plats i sovrumsfönstret, kanske att de får flytta in i vardagsrummet tids nog.


Fråga

Vart f** är plogbilen?


Utmärkelse!Jag har fått utmärkelsen Kreativ Blogg av Piecesofjen, tack snälla du det var jätteroligt!

När man får awarden ska man ange 7 fakta om sig själv, så här kommer mitt bidrag:

1. Jag är inredningsgalen (kommer som en chock kan jag gissa) :)
2. Jag fick rött kort i fotboll när mitt lag hade match på Åland (ca 11-12 år sen)
3. Jag och min sambo gick i samma klass på lågstadiet
4. Jag skulle aldrig klara av att vara med i Robinson - är för beroende av mat
5. Vår söta katt Våfflan är döpt efter Långbens katt i Disneydags
6. Jag fyller 25 (!) år i april. Låter mycket...
7. Kvarteret Skatan, verkligen min typ av humor

Nu skickar jag denna award vidare till dessa 7:
Uppsalamamman, Mammanochkidzen, Pudeln, Älskadehem, AlexO, Pysseliten, Chict-by Ida


Om du får denna awarden ska du :

- kopiera awarden på din blogg!
- länka till personen som gett dig awarden!
- berätta 7 intressanta fakta om dig själv!
- välj 7 andra bloggar som du vill ge awarden till!
- länka till deras bloggar!
- lägg en kommentar i deras blogg att du gett dom denna award!


Update: Vitrinskåp

Glömde ju visa resultatet på mitt "nya" vita vitrinskåp. Än så länge har skåpet bara fyllts med alkoholhaltiga drycker, men det ska även in lite vinglas i olika märken.Först slipade vi skåpet lite lätt med ett ganska fint sandpapper. Sen sprutmålade vi hela skåpet med en vit oljefärg. Det är aningen känsligt mot stötar så det kan lätt bli märken, varför vi skulle behöva behandla det med något som är skyddande.
Men jag är i alla fall jättenöjd med resultatet!

Halv 8

Ikväll och resten av den här veckan är Halv åtta hos mig i Uppsala. Tyvärr kände jag inte igen något av namnen på de som ska vara med men jag måste ju absolut kika ändå. Kul att de befinner sig i hemstaden!

På återseende!


Update: Jag kände igen en av deltagarna, Susanne. Vi jobbade samtidigt på Fabriksbutiken (numera Iittala Outlet) för några år sen. Men jag tror vi bara jobbade 1-2 ggr tillsammans för sen slutade hon. Världen är liten!

Å en annan sak, apropå ingenting. Gina Tricot har bytt modell i sina reklamer, what the f***! Den förra tjejen var ju Gina Tricot, nu tycker jag nästan kedjan måste byta namn. Det här passar sig inte! :)


Nästan oförskämt billigt

Va till Iittala Outlet i torsdags efter jobbet. Hade nämligen hört av en kompis som va där tidigare i veckan att de sålde iittalas rostfria fat (den mindre storleken) för endast 249kr. Å jag som gillar det fatet kunde ju naturligtvis inte låta bli att åka dit. Plus att de även startade en ny kampanj, halva reapriset. På det bordet fyndade jag 3 kivilyktor, en blåbärsblå, en turkos, och en olivgrön.
Jag fick alltså med mig ett rostfritt fat och tre kivilyktor för endast 323kr, ordinarie pris ca 1100kr. Kan det bli bättre?! :)


Jag valde inte färgerna för att de skulle vara tillsammans men de passade faktiskt rätt bra ihop ändå. Lite annorlunda! Å det är ju det som är så roligt med kivilyktorna, de går ju och mixa och blanda i princip hur som helst.


iittalanyheter

Koboltblå och Havsgrön är de nya färgerna på iittalas produkter. Koboltblå fanns i sortimentet tidigare men utgick för några år sen. Nu har den kommit tillbaka då koboltblått sägs vara en stor färg för 2010.
Glasburkarna Jars kommer med en nyhet, en miniburk. Kanske lagom att ha topsen i i badrumsskåpet.
En nygammal serie, Kastehelmi, kommer tillbaka. Oiva Toikka designade serien redan på 60-talet. För att fira hans 50-årsdag har man nu återinfört några delar ur serien.


Vad tycker du om de nya produkterna?

Sortera mera

Batterier ska ju inte kastas bland de övriga soporna utan ska sorteras separat. För att göra den hanteringen lite enklare och kanske även lite roligare så passar ju denna produkt otroligt bra. En förvaringsburk i form av ett batteri!


Produktbild: Tingshop.com


Kollage

Kunde inte låta bli att göra en Moodboard på Marbodal.se jag heller. Sån här typ av kollage borde man göra när man är i renoveringstankar och kanske inte riktigt vet vad man vill ha. Får man samla ihop bilder på saker man sett å sånt man gillar så märker man ganska snabbt vad det är man vill ha. Och man får en bättre känsla om hur de färger, material, möbler man valt passar tillsammans.


Vardagslyx fick denna heta


Å den här NatureGör en Moodboard du med.

Nytt på em


Några nyheter från EM.
Brickan med bladmönster va lite tuff tycker jag.


Vårigt värre

Är så härligt att tulpanerna har gjort sitt antåg ute i affärerna. De förmedlar vår för hela slanten, även om det är ett tag kvar till den fina årstiden.


Bilder Leva & Bo


Skötselråd för tulpaner
Skär av 1cm av stjälkarna med en vass kniv när tulpanerna fortfarande ligger i sitt emballage.

Ställ tulpanerna med emballage i en vas med kallt vatten. Låt stå svalt i en timme sen kan du ta bort emballaget.

Byt vatten varannan dag, och snitta om dem varannan eller var tredje dag.

Undvik att ställa dem i direkt solljus, och placera dem ej nära frukt.
Frukten utsöndrar nämligen etylengas som påskyndar tulpanens åldrande.I fredags var det Tulpanens Dag. Inhandlade du några tulpaner då?


Go Green

Såg idag att de snygga kuddfodralen med gröna blad äntligen har kommit på H&M Home. Måste införskaffas!
Här kommer ett grönt collage med delar ur H&M Homes sortiment.


Serveringsfat/skålar

Det kan vara väldigt snyggt att dekorera och inreda med skålar och fat, kanske innehållandes säsongens frukt, godis eller nånting annat skoj.Produkter från Honeyimhome.se, KG Design, Koziol, rum21.se, Bolagret & IKEA


Choklad & Hallon

God kombination! Bakade en chokladhallontårta igår kväll för att bjuda på idag när mina föräldrar och min morfar va här på fika. Den blev jättegod. Serverade den med glass till. Kan absolut rekommenderas!

Receptet hittade jag på Arla.se

Bortstädad

Nu är julen helt bortstädad här hemma. Även fast det har varit väldigt mysigt med allt det röda så känns det ändå som att det är över nu. Dags att blicka framåt och invänta våren!
Jag tar vid lite halvt där jag slutade innan jul och kör nu med turkost/petrol som accentfärg, och med några svaga inslag av beige/brunt.

Vad har du plockat fram för färger nu efter julen?


De nya kuddarna

Fick hem de nya kuddarna från H&M Home i förra veckan. Men sen har jag aldrig orkat mig för att bädda så nu först får ni se hur det blev på sängen.
Är jättenöjd med den söta guldnallen, den passar perfekt!


Är ni också tokiga i kuddar? Eller har ni kanske nånting annat som ni är svaga för och inte kan låta bli att köpa?

Vitrinskåp

Idag har jag och älsklingen stått i hans föräldrars garage och gjort en liten makeover med mitt vitrinskåp från IKEA. Fick det i studentpresent av mamma och mormor och då passade det att vara i björk, men nu 5 år senare så känns inte björk så rätt så vi slipade skåpet lite och målade det vitt. Blev supersnyggt! Det fick stå kvar över natten för att torka så vi hämtar det nog imorgon.


kul present?

Ibland kan det vara svårt att veta vad man ska köpa som gå bort-present om man ska på middag eller dylikt.
De här prylarna tyckte jag var lite roliga, kommer från Tingshop.
Kaniner + Sallad = Sant


Priser 109-119:-


Sjuker

Ligger i soffan och tråkar. Har gjort det hela dan. Va upp på toa flera gånger från kl 03.30 i natt. Magsjuka eller nåt..
Så trist att en hel dags ledighet bara försvinner förbi utan att man kunnat göra nåt kul eller vettigt av den.

Sitter just nu och funderar kring vilka färger/material/ytskikt vi ska välja till det nya köket som vi förhoppningsvis kommer att köpa i år. Det svåraste blir nog valet av tapet och kakel. Får nog ta en sväng till tapetaffären snart och kolla in vad 2010 har att erbjuda.


På återseende!

RSS 2.0