Ordmagneter

I hallen, precis innanför dörren så har vi målat en del av väggen med magnetfärg. Den har varit ganska tom ända fram tills häromdagen då jag köpte dessa fina ordmagneter. Så nu blev det en perfekt plats för påskkorten!


Sveriges vackraste hem

2009 utsågs detta hus till Sveriges vackraste villa. Och visst är det fint. Runda former, olika nivåer, högt i tak, speciallösningar, ja det mesta man kan tänka sig när man pratar om ett drömboende, i alla fall för mig. Och för den här familjen blev det verklighet, men de har jobbat hårt för att få det som de vill. Läs mer om huset här.


Bilder: Leva&Bo


Påsk=Gult

Har försökt skapa lite påskkänsla här hemma trots att jag inte hittade nåt roligt påskpynt alls när jag var runt å kikade i förra veckan. Fick istället plocka fram det jag hade i mina gömmor.
Jag satsar på gul som accentfärg för att förstärka den stundande påsken.



Veckans Inspiration

Tema: Sovrum


Bilder: LivingEtc


Final(ly) Fredag

Äntligen Fredag igen!
Ikväll är det Let's DanceFinal och Solsidan. Jag hejar på Mattias, inte pga hans utseende utan för att jag tycker att han har utvecklats mest under säsongen. Claudia är också väldigt duktig men jag har lite svårt för henne sen hon började som stå-upp komiker, bla i Parlamentet. Hon är ju inte ens rolig! Så tyvärr får hon inte min röst.
Solsidan är ju ett helt underbart program, det är jäkligt kul och alla spelar så himla bra.


Min fina blommande orkidé




Följer ni Let's Dance? I så fall, vem hejar ni på?

Hoppas ni får en jättefin helg allihopa med mycket sol som kan smälta bort snön :)


Update: Fick höra att det inte är någon Solsidan ikväll :( Typiskt!

Glashandfat

Kosta Boda har gått samman med badrumstillverkaren Duobad och kommer till sommaren att lansera handfat i glas. De finns i badrumsinredningen på Kosta Boda Art Hotel och har blivit så populära av besökarna att de väljer att tillverka och sälja för allmänheten.
Tycker att de är riktigt tuffa faktiskt.


Bilder: Hus&Hem


Ge mig din röst

Olw har just nu en tävling där man ska komma på en ny smak på deras chips.
Jag skulle bli jätteglad om ni gick in här och röstade på mitt bidrag, Salty Olives. Har aldrig gillat oliver egentligen, men det kan vara gott i bröd och i matlagning. Därför fick jag en idé om att det kanske skulle passa på chips. Så mina Salty Olives har smaken av oliver, timjan & havssalt.

Please, rösta på mig :)

Walking closet

En stor och rymlig garderob med plats för kläder, skor, väskor och andra accessoarer är nog drömmen för många, så även för mig. Jag skulle vilja ha ett rum som låg innanför sovrummet där man kunde förvara allt, inte bara kläder. Jag pratar om handdukar, påslakan, dammsugaren, städprylarna, ja det mesta helt enkelt. Allting skulle vara i ordning, var sak på sin plats, på en av väggarna skulle det sitta en stor spegel och mitt i rummet skulle det stå en klädd pall där man kunde sitta och filosofera över vilka kläder man ville ha för dagen...


Bilder: Leva & Bo


Hur ser din drömgarderob ut?


Veckans Inspiration


Bilder: Livingetc


Mat-tipset!

Kan varmt rekommendera den här pajen för den som gillar tacosmak. Den är enkel att göra (ännu enklare med färdig pajdeg), den tar inte så lång tid, och den är supergod! Servera gärna med en fräsch sallad.



Har ni några bra recept på paj?


Rosa-Oliv

Gillade verkligen alla de rosa kuddarna i H&M Homes sommarkollektion. Men det blir lätt väldigt "gulligt" när man inreder med rosa, och speciellt med dessa kuddfodral med rosor och volanger.
Så varför inte tuffa till det lite genom att matcha det rosa med olivgrönt. Kan nog bli en rätt schysst kombo!


Bilder: H&M, iittala, IKEA


Pyssel: Plattan

Har fixat ihop en ny liten tavla som står i vardagsrummet. Gjorde en egen bild med plattanmönster som jag satte in i en IKEA-ram. Enkelt och snyggt enligt mig.



Snart Påsk

I butikerna har påsksakerna kommit fram. Är inte så långt kvar till påsk nu även om det känns som att det nyligen var jul. Jag brukar inte pynta så mycket, men några gula saker kommer det allt bli.


Bilder: Village, Jotex, H&M





Vad säger ni därute, brukar det vara mycket pyntande hos er till påsk?

Melodifestival 2010

RÄTT LÅT VANN!!


H&M Summer


Bilder: H&M


Vackra trägolv

Både i vårt tidigare hus och i lägenheten vi bor nu, har vi lagt ekparkett i princip alla rum. Det är snyggt och fräscht och man ser inte dammkornen så lätt :)
Men skulle jag välja golv idag skulle det nog bli ett mörkare trägolv, eller kanske vitt. Och i sovrummet skulle jag nog kunna tänka mig en schysst heltäckningsmatta.


Bilder: Leva & Bo


Typiskt Svenskt

Dalahästen! Finns det nåt mer svenskt än en traditionell rödmålad dalahäst? Ett svenskt hantverk som tillverkats sen 1600-talet.
Jag har faktiskt funderat lite på att skaffa mig en sådan häst, som en kontrast till det vita, moderna och enkla som jag föredrar. Kikade runt inne på grannas.com där man kan handla direkt över nätet och det finns ju alla möjliga varianter och färger på dalahästen.



Fick även syn på denna underbara matta i tuftad ull. Riktigt tuff måste jag säga. Du hittar den här.



Har du någon dalahäst hemma?


Djurigt

Lampor finns ju i de allra flesta varianter numera, det är bara fantasin som sätter gränserna.
Här kommer ett axplock på några sköna djurlampor till barnrummet.


Festligheter

Igår var det tjejfest för hela slanten. En kompis hade tillsammans med sin vän födelsedagsfest där de bjöd på enklare plockmat, frågetävling, efterrätt och massor av musik och skratt.
Kvällen avslutades med att vi åkte ner på stan och gick på Flurran.

Tack alla tjejer för en jättekul kväll!


Nyp!

Tyckte denna hängare var så himla fräck med formen som en klädnypa. Är alltid kul med uppförstorade saker som får ett annat användningsområde.



Du hittar den här.


GRÖNT!

Produktbilder från Lagerhaus, Hemtex, H&M, Koziol


Grön är en färg som ligger mig varmt om hjärtat. Den finns i så många fina nyanser, limegrön, mossgrön, olivgrön, klargrön etc etc.
Just nu är det turkost som förgyller vardagsrummet här hemma, till påsken blir det nog lite gult, men efter det då blir det GRÖNT.

Har du nån grön favoritnyans?

 


Bloglovin

Följ min blogg med bloglovin

Tävling!

Just nu har du chansen att vinna Pappelinas nya matta Molly hos bloggen Furnish.etc
Så klicka in dig där och var med och tävla!


Mer om mattan ser du på Designonline.se

RSS 2.0