Mairo

Funderar och filurar på om man kanske skulle ha tapteten Blomma från Mairo i köket när vi gör om där så småningom. Men den är ju ganska mönstrad så frågan är om det blir för mycket? Har dock sett bilder från ett kök där man tapetserat alla väggar med den tapeten och det blev jättebra. Men skulle jag vara för feg så finns även mönsret på rullgardiner, vilket i så fall kanske kan vara ett alternativ..

 

Dagens Tips: EM (Europamöbler) har börjat sälja märket Mairo. De har bla kuddar, löpare och brickor.Taklampa

I dagarna var jag och älsklingen runt och tittade efter en taklampa att ha ovanför soffbordet. Efter mycket velande (av mig)köpte vi en enkel vit skärm, se nedan. Men när vi kom hem och hängde upp den såg det bara helt fel ut. Jag rev ner den med en gång, packade ihop den och dan efter var den tillbaka i butiken igen.
Och det slutade med att jag beställde en lampa som Tobbe tyckte att vi skulle köpt redan från början. Ibland har han bra smak! Bild kommer när vi fått hem den.Kan avslöja så mycket som namnet på den: Planet.


Lamellgardiner

I helgen satte vi upp lamellgardiner i vardagsrummet. Tidigare var jag inte så förtjust i såna, men efter att ha inspirerats av bilder från hem där man haft såna så har jag gillat det mer och mer. Nu tycker jag att det är riktigt snyggt. Så jag funderade lite hit och dit och bestämde mig tillslut för att jag ville ha såna.Å det bästa av allt, jag slipper bekymra mig om att byta gardiner. (som jag annars brukar göra lite FÖR ofta)


Häng upp nåt kul på väggen

Sätt upp lite roliga krokar och hängare väggen så blir de en kul detalj i inredningen istället för vanliga tråkiga standardkrokar. Numera finns det ju hur mycket som helst. Det är bara fantasin som sätter stopp.
Jag gillar verkligen grenen med en fågel på, och häftstiften är inte så tokiga de heller.Höstkataloger

Ja nu börjar de dimpa ner i brevinkastet. Måste säga att jag tycker IKEA katalogen var en besvikelse. Lika rörig som alltid. Det är för mycket grejer på deras bilder. Men en nyhet som jag gillade var hyllan Lack som kom i en mindre storlek, 30cm bred och 26cm djup. Å endast 49:-/st. Fyra såna har faktiskt fått följa med mig hem. Har tänkt att de ska sitta under varandra i en rak linje.
Mio-katalogen var inte heller sådär jätteinspirerande. De har gjort betydligt bättre. Men en taklampa till vardagsrummet över soffbordet kommer det nog bli därifrån så småning om.
EMs katalog har ännu inte anlänt. Tror den kommer den här veckan eller nästa. Men en nyhet som jag sett i butiken och som jag föll för på en gång var denna klocka. Tycker den är riktigt snygg. Får väl se om jag hittar nån plats för den.
 

Filmtipset

Här kommer betyg på tre filmer jag sett som har haft premiär i år.


Johan Falk-Gruppen för särskilda insatser
4 av 5 toasts

Fjärde filmen om Johan Falk, men de håller fortfarande måttet. Den här tyckte jag var väldigt bra.Ice Age 3
3 av 5 toasts

Den är inte riktigt lika bra som de första. Jag anser nog att tvåan är bäst. Men det är ju ändå den härliga Ice Age humorn och alla mysiga karaktärer.Sommaren med Göran
3½ av 5 toasts

Mysig och smårolig svensk sommarfilm. Men jag vet inte riktigt om Peter Magnusson klarar av att ta klivet från HeyBaberiba-humorn till film. Han känns på nåt sätt lite för tillgjord. Men, övning ger färdighet. Jag vill inte såga honom helt, han är ändå väldigt rolig.


Kulinara

En av nyheterna hos Rörstrand den här hösten är formgivaren Hanna Wernings serie Kulinara. Inspiration har hon hämtat från våra olika årstider. Serveringsskålar, fat, burkar, brickor och tallrikar är alla dekorerade med grönskande produkter såsom krusbär, svamp, lök och ärtor.Serien lanseras i september.


70-talet

I helgen var det då äntligen dags för 30års festen med 70-tals tema. Värdparet hade ordnat en otroligt fin fest, planerat allt in i minsta detalj. Det bjöds på 70-tals mat. Grönsaker med dipp till fördrinken, pizza till varmrätt och slutligen after-eight päron med glass till efterrätt. Sen blev det tipsrunda med frågor där allt kretsade kring året 1979. Jag kunde inte en enda fråga kan ju tilläggas. När vi kom tillbaka från rundan hade studio 79 öppnat, det blev disko för hela slanten!

Så typiskt!

När vi flyttade in i vår lägenhet i slutet på februari så bestämde jag mig för att måla om våran sko - och hatthylla som vi tidigare köpt på IKEA. De var i ek men jag målade dem svarta. Resultatet blev jättebra. Det kändes lite mer eget eftersom den endast gick att köpa i ek på varuhuset. MEN, nu har IKEA bland sina nyheter denna sko - och hatthylla i, ja precis, SVART. Såå tråkigt!Viktigt meddelande..

till den inredningsgalne. Om du har en skylt på dörren som säger "Ingen reklam tack" så kommer du inte att få den nya IKEA-katalogen i brevlådan/brevinkastet. Fick höra det av en tjej på IKEA igår som jobbar där.
Så jag måste nog riva bort min lapp tror jag :)


Fares

Läste att bröderna Fares ska göra film tillsammans igen. En nyversion på nån dansk animerad film "Äpplet & Masken". Kanske inte blir nåt i samma genre som deras tidigare filmer men man kan ju hoppas att de fortsätter sitt samarbete och gör nånting mer kul. Senast de gjorde nåt ihop var ju några år sen. Då med "Jalla! Jalla!" och "Kops". Två riktigt bra filmer enligt mig. Där har vi min typ av humor igen. Å man kan ju inte annat än att avguda Torkel Pettersson som var med i båda filmerna.

Pressmeddelande :)

Celebriteterna tillkännager sina förlovningar på löpande band just nu känns det som. Därför borde kanske även jag göra det. Så här kommer det: Jag och älsklingen är förlovade!

Helgen i Hargshamn

Sol, grillning, Roslagsloppet, bad från båten, glass, husbil, värme, picknick med mor & far, fiske, minisemester.

Marimekkotavlan

För en evighet sen visade jag ett tyg från Marimekko som jag köpte och skulle göra en tavla av. Det har gått lite segt med å fixa den. Men nu under semestern skedde storverk. Den kom äntligen upp på väggen. Och det blev riktigt bra, jag är supernöjd. Va tycks?
Semestertider

Vi svenskar tar i genomsnitt ut fyra veckors semester på sommaren. I Kina har man rätt till fem dagars betald semester på ett år. 70% av kineserna tar inte ens ut de dagarna, de vågar inte fråga chefen.
Så man ska nog vara ganska nöjd med de veckor man har, trots att det ofta känns som att semestern går alldeles för fort.
Visserligen går kineserna i pension redan vid 52 års ålder (de lär ju vara slutkörda då) men frågan är hur mycket pengar de har att klara sig på då?..


Btw: Idag är det vaarmt!


Liten

Jag får ofta höra att jag ser yngre ut än va jag är. Inte så jättekul alla gånger men jag har börjat vänja mig. Vem vet, jag kanske uppskattar det när jag börjar närma mig 40..
I alla fall, idag var jag och Tobbe ut till Hargshamn en sväng för att kolla till båten och även ta en liten tur med den. Innan vi åkte därifrån sen gjorde vi ett besök på den lokala restaurangen och käkade lite sen lunch. När gubben (ca 50 år kanske) kom ut med våran mat så sa han till mig: "Nu får du äta upp hela kycklingen annars får du inte gå härifrån", och så flinade han lite och kollade på Tobbe. När vi ätit färdigt och min tallrik var tom så kom han fram igen för att ta våra tallrikar. Å så tittade han på min tallrik och sa: "Nu har du varit duktig, då förtjänar du en klubba" å så skrattade han lite och gick. Tobbe och jag kollade på varandra och flinade lite. Så efter en stund kom han ut igen med två klubbor i handen och bad mig att välja en, den andra fick Tobbe. När vi lämnade restaurangen och gick till bilen så undrade vi båda om gubben trodde att jag var Tobbes unge eller nåt. Lite konstigt beteende annars. Men det hade varit ännu värre om han bara kommit ut med en klubba till mig.

Nåväl, det har varit en trevlig dag i alla fall!

Humor på hög nivå

För er som inte sett Kvarteret Skatan så har ni verkligen missat nåt. Det är en svensk humorserie som visades på SVT första gången våren 2003. Serien innehåller korta sketcher med en rad udda karaktärer. Medverkande skådespelare är bla David Batra, Johan Glans, Rachel Molin, Vanna Rosenberg och Anna Blomberg.
Det här är verkligen min typ av humor. Det har spelats in tre säsonger och alla finns att köpa på dvd - självklart har jag alla. Jag vet inte hur många gånger jag har tittat på dem, det är lika kul varje gång.

Kvarteret Skatan - 5 av 5 toasters, Kanonkul!


RSS 2.0