Startskottet har gått

Första julklappen är nu inhandlad! Känns skönt, även om det dock är en del kvar. Man vill ju komma igång så snart som möjligt så man slipper trängas med andra dagarna innan julafton. Å så vill man ju hålla sig undan från svininfluensan också :)

Har du börjat handla dina julklappar än?

Första advent

Igår var jag å handlade lite blommor och grejer så jag kunde göra julfint hemma. Bla två små enar som jag satte i varsin kruka med silvertrassel runt å några små dekorationer som piff, sen fyra miniväxter som jag planterade i en lite större kruka/skål att ha på matbordet. Även den med lite dekorationer i. Allt blev så fint och jag var nöjd och glad.
Idag när jag klev upp och gick in i vardagsrummet blev jag dock inte lika glad. Trasslet runt enarna låg på golvet, dekorationen i form av en liten fågel var halvt borta (kroppen) och halvt trasig (fjädern). På bordet låg det jord på duken och en av blommorna var påväg att ramla ur skålen, en dekoration i form av en silvrig stjärna på pinne var halvt uppäten/tuggad på.

Idag, eller ganska snart, ska jag gå ner på stan med en kompis och kika på julskyltningen och sen skulle det även bli fyrverkerier uppe vid slottet. Kanske hinner med att handla lite julklappar också.
Nu måste jag nog börja göra mig i ordning.

Hej hej!

MyIittala-medlem

I helgen erbjuder Iittala Outlet 20% rabatt på det ordinarie sortimentet för medlemmar. Jag ska strax åka dit tillsammans med en kompis. För min del blir det nog ingen shopping då jag var där för bara några veckor sen men med trevligt sällskap är det kul att bara gå runt å kika!


Ska du till Iittala Outlet i helgen?


mmmmmm....

mmm...Messmör! Har alltid gillat det,ända sen jag var liten.
Nu i veckan när jag kollade på Halv åtta hos mig var det en deltagare som gjorde en efterrätt som innehöll messmör, Norrlännskans parfait kallade hon den. Har aldrig haft tanken att man kan ha messmör i en efterrätt men det hon gjorde lät så otroligt gott. Nån gång ska jag absolut prova receptet!


Receptet hittar du här.

Va säger du, messmör Gott or Not??


Årstiderna

Vår, sommar, höst & vinter. En tavla för varje årstid. Tycker dessa tavlor är bedårande söta och hade jag haft ett barnrum så skulle de absolut fått en plats där.
Bilderna är 23x23cm och du hittar dem på likasom.com


Tidningsställ

Jag skulle vilja ha ett snyggt tidningsställ att förvara alla inredningstidningar, möbel - och klädkataloger i. Just nu ligger de lite varstans i lägenheten. På köksbänken, i soffan, på kontoret...ja överallt.
Men jag vet inte riktigt vad jag vill ha. Lutar åt nånting i vitt i alla fall...kanske..


Rent hus

Den här helgen har jag äntligen hunnit med att städa. Är dock inte helt färdig men det känns skönt att de små dammråttorna är borta. Kanske att det ligger några rackare under soffan och lurar men de får vara tills jag tar fram skurmoppen i veckan.

Nästa helg är det första advent. Det ska bli riktigt mysigt att få ta fram julstjärnorna och göra iordning adventsljusstaken. Sen är det bara 4 veckor kvar till jul, helt otroligt va fort det går. Å jag har inte köpt en enda julklapp än. Måste nog börja fundera lite på det snart.

Nu ska jag fortsätta mumsa godis framför söndagsfilmen på 4an.


Julgranskulor

Köpte dessa söta julgranskulor när jag var på Lagerhaus senast. I förpackningen fanns alla möjliga fina färger.
Tänkte använda dem till att julpimpa mina vita träd.


Genom den "snygga" saltburken ville jag visa storleken på kulorna :)


Lite sött va?


Matplatsen

Äntligen har vi nånstans att sitta och äta igen. Tiden vid soffbordet är förhoppningsvis över (i stort sett i alla fall). Det blev ett vitt högblankt bord och stolar i svart bycastläder. Kanske att jag hade velat ha lite lägre stolryggar men älsklingen måste ju få ha nånting att säga till om ibland. Vi är i alla fall jättenöjda båda två. Nu hoppas jag bara att kissemissen låter bli att vässa sina klor på stolarna.

Den lilla olyckan då. Eftersom bordet var ett utställningsex så fick vi det inte nerpackat i en kartong utan de lindade endast in den i en filt. När jag och min kompis sen skulle lyfta ut bordskivan från släpkärran så blev det lite tungt för klena Sandra och filten gjorde att skivan gled ur händerna på mig. *Pang* rätt ner i marken. Så ett hörn blev ganska förstört men som tur var så är det det hörnet som är in mot väggen och in mot hörnet i rummet. Tänker inte visa nån bild på min klantighet :)



Min fina mairolöpare fick ta plats på bordet. Kommer sen närmare jul att bytas ut mot en röd.


Vart tog helgen vägen?

Helgen bara susar förbi och plötsligt är det måndag igen. Mina planer på storstädning hanns inte riktigt med (den här helgen HELLER). I lördags köpte jag nya matsalsmöbler. Eller nya och nya, det var utställningsexet från butiken så halvnya kanske man kan kalla dem. De skulle inte få in det matbordet förrän efter jul därav frågade de om jag ville köpa det som stod i butiken. Å eftersom det inte var nå större skador på det så slog jag till när de gav mig en bra rabatt. Den större skadan skapade jag själv, berättar mer när bilder kommer. Så typ hela lördagen var jag med min kompis som hjälpte mig att köra hem möblerna.
Söndagen spenderades på Stockholms nation. Blev fika med några tjejkompisar. Mycket trevligt! När jag sen kom hem va klockan så mycket att det var dags för mathandling å efter det middag. Sen fanns det liksom ingen tid kvar för städning. Får väl bli nästa helg då. (måste måste måste)

Wall...

decos, wallprints, wallobjects, walltattoos... Ja numera finns så mycket annat än bara "wallpaper". Å vanliga klassiska tavelramar. Fondtapeten har försvunnit lite grann, nu vill man ha något mer personligt i sitt hem. Väggorden har ju funnits ett tag nu och många har fortsatt på det spåret och skapat nya intressanta väggdekorationer. Jag har suttit och kikat lite på cuadros-lifestyle.se som har massor med olika varianter.


Bilder från cuadros-lifestyle.se


Drömkök

Sitter i soffan och drömmer mig bort i kökets värld. Är så otroligt less på vårt kök som vi inte gjort någonting åt sen vi flyttade in. Det är visserligen inte katastrof, men nu när vi renoverat nästan alla andra rum så drar köket ner helheten i lägenheten. Att vi heller inte har nån diskmaskin gör ju inte vistelsen i köket roligare. Blir ibland (läs ofta) stora högar med disk på bänken som får stå där nån extra dag eller två.
Men att välja kök är ju inte det lättaste. Vi har bestämt oss för att det i alla fall får bli IKEA - Bra pris, många möjligheter, och inget fel på kvalitén. Funderar på svarta och vita högblanka luckor, en tjock bänkskiva-kanske vit?, liggande överskåp...
Fortsätter mitt drömmande, tids nog får ni förhoppningsvis se ett resultat.


Bilderna tagna innan vi flyttat in, när renoveringen i de övriga rummen var i full gång.
Vi satt och käkade lunch på de små utfällbara "pallarna".


Julfynd

Julen närmar sig. Det är bara 3 veckor kvar till första advent. Känns lite konstigt, hösten har gått så fort på nå vis. Men det gråa vädret som hållt i sig nu ett tag börjar bli ganska deprimerande. Vart har solen tagit vägen?
Efter jobbet tog jag en liten tur till Jysk. Skulle kolla lite på matsalsstolar. Men mitt intresse fastnade vid hyllorna med julsaker. De hade en del söta grejer, för en billig peng dessutom.



Tomte 29.50:-
Älglykta 29.50:-
Vit gran (från iittala outlet)


på gymmet

Va och tränade igår efter jobbet. På de två gånger jag tränat i veckan har jag registrerat en sak. Va är det med vissa människor och gym? Generellt killar, men absolut inte alla killar. De kommer in, värmer inte upp för fem öre utan kliver direkt på de tunga vikterna och börjar pumpa överarmar (okej, en kille satte sig på motionscykeln i typ 10 sekunder). De står där och pressar och tar i, och jämrar sig för att det är så himla tungt, fööör tungt för dom. Och det är verkligen bara armar de tränar, biceps och triceps. Hur de ser ut i övrigt på kroppen verkar inte ha nån betydelse, bara de har muskulösa överarmar. Sen kan de vara hur feta och fläskiga som helst. Jag förstår inte riktigt..


Varning för pumpare.


TÄVLING!

Tävla med Furnish.etc och ha chansen att vinna den snygga lampan Josephine i olivgrönt från Koziol.


Lampan hittar du på Favoritsaker.se


Fit for Fight


Ja då har jag äntligen köpt mig ett gymkort! Känns skönt. Tänkte köra ett första pass efter jobbet imorgon. Min kropp kommer väl få en chock eller nåt så lat som jag varit på senare tid..år.. :)

Bygglov

Igår var jag och hälsade på min kompis Marie och hennes kille ute vid deras husbygge. De bygger ett egenritat hus i lösvirke på ca 200kvm. Kommer nog bli hur fint som helst. Såg direkt vilket rum som blev min favorit :)
Ett väldigt stort rum med full takhöjd upp i nock och med stora glaspartier längs med en hel vägg där det skulle bli utgång till en balkong! Hur schysst låter inte det? :) Ett sånt rum ingår absolut i mina husdrömmar.
Men det blev inte bara husvisning, vi hann med och snacka om allt mellan himmel och jordfelsbrytare också. Vi kom underfund med att vi inte har träffats på typ ett år. Är ju hemskt när man tänker på det. Och vi har väl egentligen ingenting att skylla på heller. Men det som är så bra är att trots den tid som gått så känns det alltid lika bra att träffas. Det känns inte som det va ett år sen sist.
Vi lovar alltid att vi ska skärpa oss och den här gången ska jag se till att styra upp nånting, jag lovar :)


RSS 2.0