Shoppingsöndag

Idag blev det ett besök på Iittala Outlet tillsammans med mamma. Det har varit medlemsdagar i helgen med 20% rabatt på ordinarie priser.
Jag fick med mig hem en vattengrön kivilykta (till den stora samlingen), en kökshandduk och iittala-iskubsformar. På hemvägen inhandlades även nya fräscha tulpaner på Willys.



Skatangänget

Idag har vi varit på Rival i Stockholm och sett Kvarteret Skatans föreställning "I nöd och lust". De är så sjukt jäkla roliga. Vilken underbar humor! Jag bara älskar David Batra. Man behöver bara titta på honom så skrattar man.

Tack så mycket mammsen för en jättetrevlig kväll!


Filmtipset



Bröllopsfotografen
4 av 5 kakor

Jag gillar verkligen svensk film, allra helst komedier. Därför var det inte så förvånande att denna film föll mig i smaken. Bra skådespelare som bla Tuva Novotny, Björn Starrin och Kjell Bergkvist, och sen den underbara värmländska dialekten :)


Samarbete

I dagarna har H&M Home lanserat några produkter med illustrationer av Julie Verhoeven. Jag gillar dom, väldigt färgstarka och fantasifulla mönster.


Pimpa soptunnan!


Produktbild Inreda.com



Soptunnor kan ju se lite halvtrista ut där de står i nåt hörn av trädgården, dessutom fullt synliga från vägen eftersom sopgubbarna ska se dem när dom kommer. Med denna soptunneklädsel i form av självhäftande vinylöverdrag får de sig ett riktigt lyft.
Nu bor inte jag i hus längre men hade jag gjort det så hade nog vår soptunna fått sig en makeover.

 


Ljushållare


Gillade båda dessa ljushållare när jag såg dom. Trädet var häftigt och den hängande bollen va riktigt söt.
Du hittar dom på Jotex.


Update från fredagens Lasergame: Det var jäkligt kul. Och jobbigt! Jag hade träningsvärk i benen hela lördagen :) Vi var 6 tjejer som spelade, 3 i vardera laget. Det är ganska lagom antal tror jag när man spelar för första gången. Då hinner man få lite grepp om hur man ska lägga upp det. Hade man varit 5-6st i varje lag hade det nog blivit tokstressigt å man hade inte fått nån struktur på det.
Summasummarum: Jag rekommenderar Er varmt att prova om ni inte redan gjort det!

 

 


Lasergame

Ska strax sticka iväg ner på stan. Vi är några tjejer som ska spela Lasergame och jag har aldrig testat det förut så det ska bli intressant. Se om man klarar av att träffa motståndarna i discoröken!

Har du spelat Lasergame nån gång?

Pink

 

Har dekorerat om lite på malmbyrån i hallen. Lite rosa har fått komma fram. Gillar mina kvistar från Sia.

In the summertime..

Jag börjar längta riktigt mycket till sommaren nu. Känns som denna vinter hållt i sig tillräckligt länge. Stod och kollade ut genom fönstret idag på all snö och undrade hur lång tid det kommer ta tills den är helt borta. Jag vill ha vår! Kommer ihåg att vi förra året precis i början av april, tog en promenad ner på stan i solskenet. Jag drog på mig skinnjackan och ballerinaskorna. Å på vägen hem åt vi årets första glass. Nice!

Sommar, sommar, sommar..


Sommar i Sverige


Marie Gold

Som jag nämnt tidigare så har jag tyckt att Filippa K muggen på senare tid varit ganska tråkig. Jag väntar på en mugg i färg. Vårmuggen 2010 - Marie Gold, är som de tidigare svart/vit. Men jag måste faktiskt säga att jag tycker den ser riktigt fin ut, trots färgen.
Angående färg så har en fågel viskat i mitt öra att det lagts fram önskemål till Filippa K/Rörstand om att det önskas en mugg i färg. Hoppas hoppas att de tar det till sig å överraskar när det väl blir dags för höstens mugg.

Happy Valentine

Hoppas ni får en fin söndag! Här i Uppsala skiner solen.


Brukar du fira Alla hjärtans dag, eller anser du att det bara är trams?

IKEA News

Va en sväng till IKEA idag efter jobbet för att kika in deras omgjorda inspirationskök. Tyvärr blev jag lite besviken då de var ganska tråkiga.
Istället gick jag runt och kollade in alla nyheter som kommit till butiken. En del riktigt snygga grejer faktiskt.
Här kommer ett axplock.


Produktbilder IKEA


Nytt på Mio

I dagarna damp Mios vårkatalog ner i brevinkastet. Det är kul att de kommer med en del nyheter såhär på vårkanten också och inte bara på hösten när den stora katalogen kommer ut.
En nyhet är denna lampa Palett som finns i flertalet färger. Priset ligger på 399:-
Den påminner lite om Kartells lampa Cindy som även den finns i många färger.


Till havs

Söndag och måndag har spenderats ute på sjön. Har nämligen varit på en 24timmars kryssning med Birka Paradise. Anledning: Min kära far fyller 60 år idag!
Vi har haft det jättetrevligt, inga vågor, supergod mat och goa drinkar.

Har aldrig åkt den båten tidigare så det var faktiskt lite fascinerande att kliva in på däck 10, kallad "Paradise Beach" och se vinterkritvita människor dra på sig badbyxor/bikini och lägga sig i solstolarna och pressa för att bli bruna av de stora UV-ljuslamporna som hängde riktade mot dem. Skulle värmen bli alltför påtaglig så kunde de bara ta ett dopp i poolen framför dom.


Brukar Ni åka på kryssning?

Premiärbuketten

Nu har jag köpt mina första tulpaner för i år. Va på Plantagen igår och de hade 7-pack för 29.90kr så jag tog två! Å naturligtvis fick de ta plats i en av mina Aaltovaser, den svarta den här gången.

En av mina orkidéer har börjat blomma också. Det är alltid lika roligt. Tyvärr vart det endast två knoppar på vardera stängel men fina är de när de slår ut.

Har ni några bra tips på hur man ska sköta en orkidé?

Glassybaby

Här i Sverige kan vi frossa bland färger på Iittalas kivilykta. Det finns liksom en färg för varje hem, du kan alltid hitta nån som passar i smaken.
I USA finns en lykta som heter Glassybaby. Jag såg den första gången i ett avsnitt av Martha Stewarts program och blev överförtjust i den. Å den här lyktan finns i ännu fler färger än kivin, vi pratar hela färgspektrat i princip.
Tyvärr finns den ännu inte i Sverige. Har dock sett att det finns liknande på en del ställen (typ Hemtex) men den här glassybaby känns speciell på något vis. Den är heller inte billig om man skulle få för sig att beställa, 40 dollar per lykta. Å sen tillkommer ju frakt å tullkostnad.
Får hoppas på att den kommer till Sverige helt enkelt!

Mairo..

Hade den vita runda modellen passat nånstans i våran lägenhet så skulle den definitivt legat högt upp på önskelistan. Frågan är bara hur länge en vit matta är vit?.. Men snygg är den i alla fall.
Måste säga att alla mattorna är jättefina. Den runda modellen är 150 cm i diameter, och den fyrkantiga är 160x230cm.
Vill du kika närmare på dom så klicka in här.

RSS 2.0