Köksrenovering Light, del 1

Har under ett antal vardagkvällar pysslat och grejat i köket. Tagit bort en bård, slipat skarver, spacklat, slipat, och så spacklat igen, slipat...ja ni fattar.
Idag på förmiddagen maskerade jag alla lister och dylikt. Å så var det äntligen dags att ta fram färgen. Jag fick en stor 10l färgburk av pappsen förut som jag egentligen skulle ha till ett annat rum men så tänkte jag att det blir ju perfekt att ha den i köket eftersom jag vill ha vitt där. Jag tar fram burken, börjar läsa på den, upptäcker att det står takfärg. MORR. Det går att använda på väggar också men just i ett kök vill man helst ha en färg med lite glans i, takfärg är ju matt.

Så det var bara till å trippa iväg till färgaffären. Jag tog med mig cykeln som avlastningsredskap ifall färgen skulle bli för tung att bära. Väldigt smart tänkte jag..
Kom ut från färgbutiken med en 5l burk i handen och 600kr fattigare. Ställde burken på pakethållaren och traskade hemåt. När jag gått typ 60 meter tänkte jag att jag skulle hänga burken på styret istället så jag hade mer kontroll över den. CRASH! SPLASH! Burken föll av och ut på gångbanan rann färgen.

Gick lite smått förbannad tillbaka till färgaffären, berättade om den lilla incidenten, bad att få 5l ny färg.
Medan färgen stod och skakade sig klar stod jag och torkade min dyra vinterjacka ren från färg. Som tur var gick det mesta att få bort.
Väl i kassan sa tjejen som hjälpt mig att jag bara behövde betala för en färgburk (denna gång blev det 2st 2,5l), och så skulle hon reklamera den trasiga. "Guuuuuuuu' va snällt" sa jag. Jag blev sååå glad! 300kr mer fattig.

Tog mina två kassar, en färgburk i vardera påse och gick ut från butiken. Hängde de direkt på varsin sida om styret och traskade hem. Är i målandets stund men har just nu en liten paus då spacklet som jag behövde komplettera med måste torka först innan jag kan köra nästa strykning.


På återseende, och resultat!

Kommentarer
Postat av: Caroline

Gud vad irriterande med färgen! Skönt att butiken visade good will iaf.:)Kram

2011-01-03 @ 21:33:55
URL: http://uppsalamamman.blogspot.com
Postat av: Leia ♥

Roligt att få göra om och greja :)

2011-01-08 @ 12:55:42
URL: http://leiabloggar.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0